Lampard: ”Hazard var fantastisk att spela med”

Avgjorde på fem minuter – då hyllas Chelseas supervärvning av Lampard: ”Han var fantastisk att spela med”

FOTBOLL

21 år ung, ny i Premier League och med pressen som sommarens dyraste värvning.

Hur Eden Hazard reagerade?

Med att avgöra Chelseas premiär på fem minuter.

– Han var briljant, hyllar mittfältskollegan Frank Lampard.

Chelseas prestigevärvning Eden Hazard gjorde ingen besviken när han gjorde entré i Premier League. Belgaren spelade fram till 1–0 och fixade straffen som Lampard sen satte till 2–0.

Champions League-vinnarna Chelsea har rustat rejält inför årets säsong. För 675 miljoner har man köpt ung offensiv kreativitet i form av Marko Marin, Oscar och Eden Hazard.

Inför premiären mot Wigan pratade Roberto Di Matteo om vikten av att snabbt få nyförvärven att leverera.

– Vi måste få de här spelarna att komma in i laget så fort som möjligt så de kan uttrycka sig själva på plan och visa alla sina kvaliteter, sa han då.

Han behöver inte oroa sig för Eden Hazard.

Efter knappt två minuter vände belgaren bort Iván Ramis vid mittcirkeln och friställde en vilt djupledslöpande Branislav Ivanovic som säkert satte 1–0. Tre minuter senare fick Ramis en ny åktur, den här gången i straffområdet, och domaren hade inget val utan pekade på straffpunkten.

”Svår att markera”

Frank Lampard satte den hårt och lågt och matchen var mer eller mindre avgjord.

Efteråt hyllade Lampard sin nya lagkamrat:

– Han var briljant. Det är en ung ålder att komma till Premier League i oavsett hur bra du är. Han visade vilken kvalitet han har vid vändningen och passningen till Ivanovic. Han var fantastiskt att spela med, säger vicekaptenen till Sky Sports.

Roberto Di Matteo bytte ut Hazard i 63:e minuten för att ge plats åt sin andra stjärnvärvning, Oscar, men efteråt stämde även han in i hyllningskören.

– Han visade all sin kvalitet i dag. Han var enastående och kombinerade bra med sina lagkamrater, säger han och fortsätter:

– En sådan här spelare är svår att markera för han är så rörlig hela tiden och han är bra med bollen så jag tror inte motståndarna vågar sparka ner honom heller.

Här är årets dyraste värvning och kraven på dem

Eden Hazard, 21, mf, från Lille.

Pris: 335 miljoner

Kommentar: Årets dyraste värvning betyder så klart en stor press på den unge belgaren. Men att döma av dagens match tänker Hazard bara fortsätta ösa på som han gjort i Lille under de senaste åren.

Oscar, 20, mf, från Internacional.

Pris: 260 miljoner

Kommentar: Chelsea har satsat ungt i årets transferfönster. Oscar väntas efterhand vara en poängspelare för laget. Men kraven får såklart ställas i förhållande till speltiden som med tanke på konkurrensen på Chelseas offensiva mittfält kan bli ganska blygsam.

Robin van Persie, 29, anf, från Arsenal:

Pris: 250 miljoner

Kommentar: Här är det inte fråga om någon inskolning direkt. Robin van Persie ska göra mål. Punkt. Men däremot ska man inte förvänta sig en målskörd som i Arsenal, i United finns det ju gott om andra som kan dela det ansvaret.

Shinji Kagawa, 23, mf, från Dortmund,

Prislapp 180 miljoner.

Kommentar: En hett efterlängtad offensiv mittfältare som under säsongen förväntas axla mer och mer av det kreativa ansvar som firma Scholes och Giggs haft de senaste åren. Lär dock "skolas in" lite lugnt från start då han rest långt för landskamper sista veckan.

Santi Cazorla, 27, mf, från Malaga.

Prislapp: 175 miljoner

Kommentar: Gjorde en pigg debut mot Sunderland och har av många utnämnts som ett riktigt fynd trots det relativt höga prislappen. Det nyförvärv på den här listan som behöver bidra med mest till sin klubb för att laget ska lyckas.

ARTIKELN HANDLAR OM