”Zlatan” hoppet mitt i Arsenals RvP-sjuka

Mållöst igen efter försäljningen

FOTBOLL

Arsenal nollades igen efter försäljningen av skyttekungen Robin van Persie.

Efter två matcher har laget fortfarande inte gjort mål i Premier League.

Ljuset i mörkret mot Stoke var nye kreatören Santi ”Zlatan” Cazorla.

Foto: AP
Santi Cazorla.

0-0 hemma mot Sunderland och nu samma siffror borta mot Stoke. Arsenal har fått en trevande inledning av Premier League efter försäljningen av fjolårets skyttekung Robin van Persie till Manchester United.

– Offensivt har vi en del att jobba på. Vi saknar en del precision i sista tredjedelen. Vi är vana att hitta varandra där men det är något som saknas. Trots det tycker jag att vi borde ha vunnit matchen med 1-0, säger managern Arsene Wenger.

Låg bakom det mesta

En som ändå gladde mot Stoke var nye mittfältskreatören Santi Cazorla. Spanjoren, ny från Malaga, låg bakom det mesta i offensiv väg men Arsenal skriker fortsatt efter att någon av de andra nyförvärven som Lukas Podolski eller Olivier Giroud ska komma igång med målskyttet.

Cazorla hade själv ett farligt långskott efter 35 minuter men det blev aldrig riktigt farligt framför Stokes målvakt Asmir Begovic. Efter 81 minuter klev Cazorla av och prestationen från 27-åringen, kallad ”Zlatan”, lovar mer.

”Tjatade om Ibrahimovics mål”

Smeknamnet då? Jo, det kommer från förre lagkamraten Joan Capdevilla.

– När vi mötte varandra på Playstation valde Santi alltid att vara Inter medan jag var Manchester United. Han slog mig nästan alltid, eftersom jag är värdelös, och han tjatade om Ibrahimovics mål hela dagarna. Därför började jag kalla honom för Zlatan, har Capdevila berättar skriver Svenska Dagbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM