Lampard: Jag vill träna Chelsea

Ikonens framtidsplaner – tränarbänken

Foto: AP
Frank Lampard
FOTBOLL

Frank Lampard, 34, är en av Chelseas största profiler genom tiderna.

Han är nu inne på sin tolfte säsong i klubben och börjar se slutet på spelarkarriären.

Nu har han uttalat sig om framtiden.

– Jag skulle gärna ta chansen att träna Chelsea, säger Lampard enligt Daily Mirror.

Sommaren 2001 lämnade Frank Lampard sin moderklubb West Ham för att flytta västerut i London. Den då 23-årige mittfältaren debuterade för sin nya klubb Chelsea den 19:e augusti i ett möte med Newcastle.

Därefter har det blivit elva ytterligare säsonger i den blå tröjan för landslagsstjärnan. Och även om han ännu inte planerar att lägga skorna på hyllan hindrar det honom inte från att tala om framtiden. En framtid där han ser sig själv som tränare.

– Även om jag inte förväntar mig att bara promenera in i rollen som tränare för Chelsea, är det den enda klubb jag kan tänka mig att träna, säger Lampard i en intervju med Chelsea-magasinet CFCUK återgiven av Daily Mirror.

Vill inte göra bort sig

– Jag skulle gärna ta chansen, men jag skulle vilja göra det bra. Jag skulle inte vilja att supportrarna glömmer bort allt jag gjort som spelare därför att jag inte klarar av att träna laget.

Lampards kontrakt med Chelsea går ut nästa sommar men han hoppas kunna skriva på en förlängning som låter honom avsluta spelarkarriären på Stamford Bridge.

Under sin tid i Chelsea har han haft en hel rad tränare som han lärt sig av och en har gjort extra mycket intryck.

–  Det viktigaste jag lärt mig är hur man behandlar folk korrekt. Det är viktigt att respektera spelarna och genom att göra det får du, förhoppningsvis, deras respekt. Så hade vi det med José Mourinho. Jag såg hur han hade häftig diskussioner med spelare, men den stora majoriteten som spelade eller arbetade under honom hade en enorm respekt för honom, säger Frank Lampard.

ARTIKELN HANDLAR OM