Galenskapen är över – ”klarar inte av det”

Bullard slutar – här är skönaste ögonblicken

FOTBOLL

Jimmy Bullard lägger skorna på hyllan.

Nu sörjer England att en av landets största profiler lämnar fotbollsplanen.

Här ovan är några av 33-åringens mest minnesvärda ögonblick.

Det finns förmodligen ingen spelare eller person som Jimmy Bullard. När 33-åringen nu tvingas sluta med fotbollen översvämmas sociala medier och brittiska tidningar av klipp från mittfältarens karriär.

Klassisk målgest

Men glöm snygga mål, vackra assist eller geniala brytningar. Jimmy Bullards avtryck inom fotbollen handlar till största delen om något helt annat.

Sportbladet har i TV-klippet ovan samlat några av Bullards mest omtalade ögonblick. Det handlar om TV-presentationen som spårade ur, bockhoppet mot Everton, åkturen i omklädningsrummet, rädslan för Duncan Ferguson och målgesten som driver med managern Phil Browns klassiska utskällning.

”Min kropp säger nej”

Bullard spelade under sin karriär bland annat i West Ham, Wigan, Fulham, Hull och Ipswich. Sista matchen spelades dock i Milton Keynes League One-lag där karriären nu avslutats.

– Min gamla knäskada har aldrig tillåtit mig att komma tillbaka till den nivå jag vill hålla som fotbollspelare. Den har alltid hindrat mig. Under sommaren insåg jag att jag ville ge det en sista chans och visa folk vad jag kan men vad jag tänker med mitt starka huvud och vad jag faktiskt kan göra fysiskt är två skilda saker. Mitt huvud säger åt mig att jag klarar av det men min kropp säger ”nej, Jimmy. Det går inte”, säger 33-åringen i ett pressmeddelande.