”Henke” aktuell för anrik engelsk klubb

Vill att svensken ska ansluta omgående

FOTBOLL

Henrik Larsson kan bli ny tränare för Championship-laget Blackburn.

Enligt engelska tidningen Daily Mail är svensken aktuell att ersätta nyligen uppsagda managern Steve Kean.

– Jag har inte hört något själv, säger Henke Larsson till Sportbladet.

Foto: SCANPIX
Henrik Larsson.

Det var i helgen som managern Steve Kean lämnade sitt uppdrag i Blackburn, sedan fansen visat stort missnöje mot tränaren. Hittills har det snackats om att Alan Shearer och Tim Sherwood ska vara aktuella att fylla Keans tomrum.

Men nu uppges även svenske landslagshjälten Henrik Larsson som en tänkbar ersättare. Enligt Daily Mail är Blackburn ute efter Larsson, dels för att han redan är ett känt namn i England samt att Sherwood ska ha tackat nej till tränarjobbet.

– Jag vet inte mer inte än ni vet. Jag tänker inte spekulera i vad som kommer att hända eller inte kommer att hända. Om det kommer en fråga får man ta det då, säger Henke Larsson till Sportbladet.

Sagt upp kontraktet

”Henke”, som i förra veckan sade upp sitt kontrakt med Landskrona Bois, överväger vad han ska göra i framtiden.

– Vi har ett kontrakt som vi har sagt upp och vi får se hur det blir med en fortsättning. Det där får vi ta när säsongen är över, precis som vi gjort de andra åren, sa ”Henke” till Helsingborgs Dagblad för nästan en vecka sedan.

Blackburn vill se en snabb lösning på tränarfrågan och vill ha det klart inom tio dagar. Enligt Daily Mail skulle Henrik Larsson kosta omkring 65 000 pund, eller nästan 700 000 kronor, för att köpa loss honom direkt.

Blackburn, med brödraparet Martin och Marcus Olsson, ligger just nu på en fjärdeplats i The Championship.

Eric Black, som jobbade i Celtic under Larssons tid i klubben, har tagit över som tillfällig tränare i Blackburn.