Sir Alex: ”Utländska spelare filmar mer”

Ger svar på tal till Agüero

FOTBOLL

Manchester Citys argentinare Sergio Agüero, 24, gick nyligen ut och anklagade den engelska domarkåren för att förfördela britter.

Nu slår Manchester Uniteds Alex Ferguson tillbaka – och anklagar utländska spelare för att ha förtjänat sitt rykte.

– Det är inte värt att diskutera eftersom vi har varit med om många spelare som filmar de senaste åren, speciellt utländska spelare, säger Ferguson.

Diskussionen kom efter Citys 2-1-vinst över Fulham i lördags, då Agüero ansåg att både Carlos Tévez och Pablo Zabaleta blev rånade på straffar.

– Vi spelar vårat spel och det är domarens jobb att veta vem som försöker lura honom. Spelare som kommer härifrån ges fördelar, menade Agüero enligt Daily Mail.

Men skotten Alex Ferguson anser att icke-brittiska spelare har skapat den här situationen själva genom att filma mer än de brittiska spelarna.

Skyddar Nani

– Det är inte värt att diskutera eftersom vi har varit med om många spelare som filmar de senaste åren, speciellt utländska spelare, säger Ferguson enligt Guardian.

Men inte alla, menar han.

– Nani är inte en spelare som filmar, det vet jag.

Manchester United har självt dragits med ”filmare” i omvärldens ögon: Cristiano Ronaldo och Ashley Young har båda anklagats för att falla lätt.