Här är Jonas Olssons nya drömlön

Blir näst bäst betald i Blågult

Foto: Andreas Bardell
Jonas Olsson, kan skratta hela vägen till banken.
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic toppar lönelistan i svenska landslaget.

Enligt uppgifter till Sportbladet är Jonas Olsson sannolikt nummer två bakom PSG–anfallaren.

Efter nya avtalet med West Bromwich får mittbacken strax över 30 miljoner per säsong.

– Intresset från andra klubbar var stort, men till slut valde Jonas att stanna, säger agenten Martin Dahlin till Sportbladet.

I somras skrev Zlatan Ibrahimovic på för Paris Saint–Germain och enligt uppgifter fick han en monsterlön på 14 miljoner euro om året, det vill säga 120 miljoner kronor.

Men för några veckor sedan uppgav franska Le Parisien att Zlatan egentligen tjänar 77 miljoner kronor om året. Trots det tjänar anfallaren bäst i svenska landslaget.

Får 125 miljoner för fyra år

Mittbacken Jonas Olsson skrev ett fyraårskontrakt med West Bromwich på fredagskvällen, vilket sannolikt gör honom till landslagets näst bäst betalde spelare. Enligt uppgifter till Sportbladet har den 29–årige försvararen en bruttolön på strax över 30 miljoner kronor om året, det vill säga cirka 125 miljoner kronor under fyra år.

– Det är kul att WBA satsar på Jonas Olsson. Han är värd ett bra kontrakt, men jag inte kommentera några detaljer, säger agenten Martin Dahlin.

– Det är en fantastisk satsning att de vill behålla sin absolut bästa spelare.

Stort intresse för Olsson

West Bromwich skriver på sin hemsida att Olsson är en av lagets bästa spelare och att de är väldigt nöjda med att få behålla honom.

– Intresset från andra klubbar var stort, men till slut valde Jonas att stanna, säger Dahlin.

Fick 30 miljoner netto i Al–Hilal

Tidigare hade inte Olssons lön räckt för att kunna slå sig in som den näst bäst betalde i Blågult. Christian ”Chippen” Wilhelmsson tjänade bland annat 30 miljoner kronor netto per år under sin tid i saudiska Al–Hilal, i Los Angeles Galaxy är hans lön betydligt lägre.

Det finns inte heller några uppgifter på vad Rasmus Elm och Kim Källström tjänar efter flytten till CSKA Moskva respektive Spartak Moskva.