”Balotelli var apatisk”

FOTBOLL

Manchester City vann med 3–0 och glädjen var stor på Etihad Stadium.

Men en spelare som inte alls såg ut att trivas på planen var Mario Balotelli.

– Han är fullständigt ointresserad, han signalerar med sitt kroppspråk en massa märkliga saker, säger Sportbladets krönikör Erik Niva i Viasats studio.

Med varsitt mål såg Aleksandar Kolarov, Sergio Agüero och James Milner till att Manchester City kunde besegra Sunderland med 3–0.

Segern betyder att City är tvåa i Premier League och det var glada miner på läktaren och i laget – förutom hos Mario Balotelli.

– Vi pratade om honom före matchen och vi pratade om honom i halvtid, så långt hade han varit halvdan. Men i andra halvlek är han apatisk. Han är fullständigt ointresserad, han signalerar med sitt kroppspråk en massa märkliga saker, säger Sportbladets krönikör Erik Niva i Viasats studio.

”Visa någonting, lyft dig”

Sedan väljer Niva att spekulera fritt över vad som kan ha hänt med Balotelli.

– Det såg ut som att något hände i paus. Min gissning är att Mancini sa ungefär det vi sa i halvtid: ”nu får du chansen, visa någonting, lyft dig, det här är inte bra nog”. Att Balotelli då, i stället för att reagera som många andra hade gjort: ”nu jäklar ska jag visa honom”, känner sig orättvist behandlad, han känner sig ännu mindre sugen på att spela fotboll, säger Niva.

– Det var en märkbar skillnad på Balotelli i första och andra halvlek. I andra halvlek bara struntar han i det. Mancini plockar av honom efter en kvart och Balotelli knallar rakt ut i omklädningsrummet.