Spelaruppror i Swansea

Foto: AP
Swanseas tränare Michael Laudrup kritiseras av spelarna.
FOTBOLL

Engelska Premier League-klubben Swansea har drabbats av ett spelaruppror, skriver Daily Mail. Spelarna är missnöjda med nye tränaren Michael Laudrups träningsmetoder.

– Problemen är allvarliga, säger Daily Mail-journalisten Neil Ashton till danska Ekstrabladet.

Den brittiska tidningen skriver att flera av spelarna haft hemliga möten med klubbens ordförande Huw Jenkins och där diskuterat Laudrups framtid.

Spelarna anser att danske Laudrups träningsmetoder är för enkla och gammalmodiga och vill ha lika avancerade program som förre tränaren Brendan Rodgers hade.

En del spelare uttrycker även oro över att träningspassen är för korta och består av för få fysiska moment så att de känner att de måste stanna kvar efter själva träningen för att inte komma efter med fysiken.

- Spelarna älskade Brendan Rodgers, han kommunicerade även mycket med sina spelare, säger Ashton.

”Inte råd att sparka honom”

Laudrup ersatte Rodgers som gick till Liverpool i somras och han fick en drömstart med först 5-0 över QPR som följdes upp med 3-0 mot West Ham i den andra matchen. Men därefter har Swansea fem matcher utan seger och laget har dalat till elfte plats i tabellen.

Men ordföranden Huw Jenkins har inga planer på att ge Laudrup sparken.

– Det tar alltid tid för en ny manager att komma in i en ny klubb, inte minst i en klubb som varit framgångsrik. Laudrup känner till vår filosofi innan han kom hit och det är inget som kommer ändras, säger Jenkins till Daily Mail.

Laudrup hade en enormt framgångsrik spelarkarriär i Barcelona, Real Madrid, Juventus och Ajax. Men tränarkarriären har inte varit lika framgångsrik. Senast tränade han Mallorca, som endast vann 13 matcher. Men Ashton tror att Laudrup blir kvar på posten.

– Han sitter kvar, klubben har inte råd att sparka honom.