Han förlänger med Man City

Klart i dag - nytt treårskontrakt för Guidetti

1 av 9 | Foto: SCANPIX
John Guidetti, 20 år, Manchester City, England.
FOTBOLL

John Guidetti blir kvar i Manchester Citys ägo.

Anfallaren har nu skrivit på ett nytt treårskontrakt med klubben.

– Jag är verkligen glad. Det är en fantastisk klubb och att skriva ett nytt kontrakt är mycket, mycket bra, säger han till officiella hemsidan.

John Guidetti, 20, var ryktenas man under sommaren. Det spekulerades i övergångar till både Italien och Tyskland, men Guidetti blev kvar i Manchester City. Under hösten har det istället snackats om att han kommer att erbjudas ett nytt avtal av City.

Nu har han skrivit på ett nytt treårskontrakt med Premier League-klubben, bekräftar klubben på sin hemsida.

John Guidetti säger:

– Jag har varit här länge och det är Manchester City som har hjälpt mig att växa till den spelaren jag är i dag. Så jag är tacksam för det och det är fantastiskt att klubben blivit en av världens största klubbar och vara en del av det.

”Blir tuff konkurrens”

Om konkurrensen från stjärnor som Sergio Agüero, Carlos Tévez, Mario Balotelli och Edin Dzeko, säger han:

– Det kommer att bli tuff konkurrens, men vem vill inte konkurrera? Om allt vore enkelt skulle det inte vara roligt. Jag kommer att lära mig mycket från alla fantastiska strikers som är här.

John Guidetti har inte spelat någon match sedan i våras på grund av viruset som han drabbades av efter att ha ätit en dåligt stekt kyckling. Han missade EM och har fått sitta på läktaren och se matcherna under hösten.

För en månad sedan sa han till Sportbladet:

– Jag hade fantastisk tur, mitt virus kom inte ens in i nerven, det var utsidan. Jag har gått till hur många läkare som helst, de har sagt att de aldrig sett en människa återhämta sig så snabbt från det här nånsin. Det är fantastiskt positivt, det är grymt.

Nu säger han:

– Det går bra. Jag kan springa, jag kan skjuta, jag kan passa så jag är definitivt på rätt väg. Men vi måste ha tålamod.

– Vi vill inte skynda något, jag är ung och vill inte ta risker.