Storklubbar slåss om holländsk talang

Foto: BONGARTS/GETTY IMAGES BONGARTS
Riechedly Bazoer i Hollands-dressen under U17-EM.
FOTBOLL

Riechedly Bazoer är en av PSV Eindhovens stora talanger.

Den holländska 16–åringen kan dock komma att lämna landet.

Manchester City, Arsenal och Newcastle drar i honom.

– Vad är hans intentioner? Att utvecklas eller flytta för de stora pengarna i England?, säger PSV:s sportdirektör Marcel Brands enligt goal.com.

Riechedly Bazoer uppges vara en av de största talangerna i holländsk fotboll. PSV Eindhoven är rädda om sin framtida guldklimp och erbjöd honom ett kontrakt efter att han fyllt 16 år förra veckan, uppger Daily Mail.

– Det är hans beslut och agenten kommer att göra det som är bäst för spelare. Det enda vi kan göra är att erbjuda honom så bra möjligheter som möjligt för framtiden, säger PSV:s sportdirektör Marcel Brands enligt goal.com.

Men det finns stort intresse för Bazoer från andra länder.

”Det spelar ingen roll”

Klubbar i England, Spanien och Italien uppges vilja lägga vantarna på 16–åringen. Premier League–klubbarna Manchester City, Arsenal och Newcastle sägs vara tre av dem som har gett sig in i jakten.

– Vi har erbjudit honom ett professionellt kontrakt nu när han fyllt 16. Jag har pratat med hans familj, killen och hans agent. Vi hoppas vi får ett svar snart, säger Brands.

– Vad är hans intentioner? Att utvecklas eller flytta för de stora pengarna i England? Ni får fråga honom eller agenten vilka klubbar som är intresserade. Jag vet inte och det spelar ingen roll.