Ferguson: Redan kört för Arsenal

Skotten räknar redan bort rivalen från titelkampen

FOTBOLL

Jack Wilshere imponerade och Mikel Arteta frälste Arsenal i 1-0-segern mot jumbon QPR:s målvakt Júlio César.

Trots det räknar Manchester Uniteds Sir Alex Ferguson redan efter nio omgångar bort Arsenal från titelkampen.

– Chelsea, City och vi har skapat ett gap till de andra, säger Ferguson.

Glädjeämnet: Jack Wilshere var tillbaka och imponerade för Arsenal. Problemet: Laget har fortsatt svårt att göra mål. Trots det lyckades Arsenal till sist slå jumbon QPR med uddamålet.

”Första halvleks skickligaste”

20-årige Wilshere hade gjort sin senaste match i maj 2011 och missat över 500 dagars spel på grund av skada. Av det syntes inte mycket när mittfältaren styrde sitt Arsenal under de 67 minuter han orkade.

Engelsmannen hade rätt adress på samtliga 33 passningar i första halvlek och fick beröm.

– Han är första halvleks kanske individuellt skickligaste spelare, sade Sportbladets Erik Niva i Viasats studio.

Men trots energiinjektionen fortsätter Arsenals offensiva problem. Efter 3-1 både mot Olympiakos i Champions League och mot West Ham i Premier League i början av månaden hade Arsenal fortsatt oktober med två raka matcher utan nätkänning (0-1 mot Norwich och 0-2 Schalke).

Manchester Uniteds manager Sir Alex Ferguson avskrev också rivalen Arsenals titelchanser redan innan lördagens match.

”Skulle bli överraskad”

– Jag tror att Chelsea, City och vi har skapat ett gap till de andra. Det är svårt att vara helt säker men jag skulle bli överraskad om det inte blir en av oss som vinner, säger Ferguson enligt The Mirror.

Mot QPR utkämpade Arsenal en lång och frenetisk kamp mot gästernas målvakt Júlio César. Brassen hade blåst Per Mertesacker på ett mål i början på andra halvlek och fortsatte med parad efter parad. Men efter 84 minuter, och spel med en man mer för Arsenal sedan Stéphane Mbia skickat sig själv av planen genom en eftersläng på Thomas Vermaelen, blev anstormningen för kraftig.

Efter att ha räddat två gånger om i samma situation fick César se bollen nå Mikel Arteta som slog in segermålet, från misstänkt offside-position, på en retur. Arsenal levde sedan farligt i slutminuterna men höll undan och står nu på 15 poäng i ligan. Avståndet är sju upp till ledande Chelsea och tre till de båda Manchester-klubbarna – trots en match mer spelad.