Liverpool blåst på segermålet

”Vi kan definitivt säga att det inte är offside”

FOTBOLL

Luis Suarez forcerade in avgörandet på tilläggstid – trodde han.

Men målet dömdes bort.

– Det var ett solklart mål och vi är besvikna över att det inte godkändes, säger Liverpools manager Brendan Rodgers efter 2–2 i Merseyside-derbyt.

Luis Suarez hade redan gjort två mål i matchen när Liverpool fick en frispark på offensiv planhalva i fjärde tilläggsminuten. Steven Gerrard måttade ett inlägg mot Sebastian Coates som vann luftduellen och nickade ner bollen mot Suarez.

Uruguayanen forcerade in bollen i mål, men assisterande domaren vinkade bort målet för offside till Liverpool-spelarnas stora ilska.

– Vi kan definitivt säga att det inte är offside. Jag skulle vara väldigt överraskad om linjemannen blåser för en foul, säger experten och förre landslagsbacken Patrik Andersson i Viasat Fotboll.

– Det luktar definitivt en frispark utan att halshugga någon av domarna. Men det är ovanligt om assisterande tar en sån på bortre sidan målet, säger experten Lars Lagerbäck i Viasat Fotboll.

– Foul? Det var verkligen inte offside, säger experten Gary Lineker till BBC.

Liverpools tränare Brendan Rodgers var förtvivlad:

– Jag tror att det var linjemannens beslut, men alla på arenan tyckte att det var mål. Det borde ha varit mål och ett enastående hattrick av Suarez, säger Rodgers till BBC.

Läs mer om matchen här