”Han älskar att ta fram korten”

Clattenburg visade ut Torres – och godkände offside-målet

1 av 8
FOTBOLL

Marc Clattenburg – där har ni huvudpersonen i söndagens Premier League.

Domaren visade ut Chelseas Fernando Torres för filmning och godkände Manchester Uniteds segermål till 3-2 från offside-position i toppmötet.

– Clattenburg gillar att ta fram gula och röda kort. Han gillar att vara den som bestämmer men i dag tycker jag att han gick för långt, säger experten Glenn Strömberg i Viasat Fotboll.

Robin van Persie hade gjort två mål på de tolv första minuterna innan Chelsea kommit tillbaka genom Juan Matas perfekta frispark och Ramires nick. Sedan klev domaren Marc Clattenburg på allvar in i handlingen.

Efter 62 minuter decimerades Chelsea till tio man. Branislav Ivanovic fick då syna Clattenburgs röda kort efter att ha löpt ner Ashley Young i ett friläge för United-spelaren.

”Han är på honom”

– Det är inget snack om att det mycket väl kan vara rött kort där även om han försöker undvika honom, säger experten Glenn Strömberg i Viasat Fotboll.

Sex minuter senare sträcktes det röda kortet återigen mot himlen av Clattenburg. Fernando Torres löpte ensam mot Uniteds samlade backlinje och föll i närkamp med Jonny Evans. En filmning tyckte Clattenburg och visade ut spanjoren som redan var varnad.

– Man ska känna direkt när det händer och då tyckte jag att det är frispark alla dagar i veckan. Han är på honom och jag tycker inte att han slänger sig. Men han är en sådan domare, Clattenburg. Han älskar att ta fram korten och det där tyckte jag var väldigt hårt. Han springer ändå på benet, säger Strömberg.

”Han är offside”

Efter 75 minuter var sedan serieledaren Chelseas ilska mot Clattenburg total. 37-åringen godkände då Javier Hernandez matchavgörande 3-2 trots att inhopparen stod offside när Rafael sköt skottet som föranledde målet.

Linjedomarens flagga stannade ändå nere och 24-åringen kunde slå in returen.

– När skottet går är han offside. Men det går så fort, det kändes som han var helt onside. Men om man stannar bilden precis rätt såg vi på reprisen att det skulle varit offside, säger Strömberg.

Chelsea protesterade, John Obi-Mikel så kraftfullt att han varnades för protest, men domslutet stod fast. United knappar därmed in och är bara en poäng efter Chelsea i ligan.

– Domaren gjorde fel men det kommer inte att hjälpa oss nu, säger Chelseas manager Roberto Di Matteo.