”Han får aldrig mer döma om han är skyldig”

Förre domaren om anklagelserna mot Clattenburg

1 av 5
The Mirror
FOTBOLL

Mark Clattenburg anklagas för att ha förolämpat Chelseaspelare rasistiskt.

Om det bevisas riskerar han att aldrig mer få döma en match.

– Han kommer inte att få fyra eller åtta matchers avstängning, säger förre domaren 

Jeff Winter dömde engelska högstaligan i 25 år.

Den nu pensionerade rättskiparen kommenterade uppgifterna om att Mark Clattenburg ska ha använt ”olämpligt språkbruk” mot två Chelseaspelare i samband med söndagens toppmatch på Stamford Bridge.

– Om en domare använt rasistiska förolämpningar mot en spelare så ligger han illa till. Han kommer inte att få fyra eller åtta matchers avstängning – det kommer förmodligen vara slutet för hans karriär. Men – det beror så klart på OM han verkligen är skyldig.

FA skickade ut ett kort yttrande på söndagskvällen:

– Vi är införstådda med anklagelserna och de ska bemötas med största allvar. Mark kommer att samarbeta fullt ut och han välkomnar att all fakta kommer fram. Inga fler kommen­tarer kommer att göras innan saken blivit ordentligt utredd, skrev Engelska fotbollförbundet.

Avstängd under utredning?

Jeff Winter menar att Mark Clattenburg inte ska få döma under utredningen.

Han hävdar också att domare borde få käfta emot spelare som ständigt klagar:

– Det är ironiskt att spelare kan komma med förolämpningar till höger och vänster. Om det nu har sagts något tillbaka – och då pratar vi självklart inte om något rasistiskt – tycker jag inte att någon har rätt att klaga.

– Jag säger inte att domare ska göra det, men det verkar vara vissa regler för vad man får säga för vissa människor, och andra regler för andra. Men anklagelserna om att det används rasistiska förolämpningar för mycket, mycket allvarlig.