Wilshere tillbaka: ”Ett nytt lag och nytt jag”

Gjorde comeback efter 524 dagar

FOTBOLL

Jack Wilshere gjorde i lördags comeback i Arsenal-tröjan.

Den blott 20-årige mittfältaren hyllades för sin insats mot QPR och konstaterade efter matchen att laget hade gått genom en rejäl förändring sedan sist.

– Senast jag spelade var det med Fabregas och Nasri, nu är det med Arteta och Cazorla. Det är som ett nytt lag och ett nytt jag, säger han.

Arsenal behövde vinna för att inte ramla bort helt ur toppstriden – och efter en knapp 1-0-vinst mot Queens Park Rangers har man fortfarande häng i toppen.

Jack Wilshere, supertalangen som gjorde succé för två säsonger sedan, gjorde sin första Premier League-match från start sedan maj 2011.

Under de 60 minuter han spelade imponerade han, och hyllades således efter matchen.

– Jack saknade lite när det kom till matchens tempo och rytm, men överlag visade han klass, säger tränaren Arsène Wenger efter matchen.

Wilshere själv var överlycklig.

– Jag kan inte beskriva det med ord. Jag sprang runt och log, säger han till BBC.

Hyllar Arteta

Mittfältsdynamon hyllade också assisterande lagkaptenen Mikel Arteta – en av flera ”nya” kollegor han kommer att få bekanta sig med på planen.

– Arteta är en ledare både på och av planen, och han hjälpte mig genom matchen. Att spela med Cazorla är en dröm för vilken mittfältare som helst. Bara smågrejerna som hur hårt han slår passningarna, han förstår dig, fortsätter han.

– Senast jag spelade var det med Fabregas och Nasri, nu är det med Arteta och Cazorla. Det är som ett nytt lag och ett nytt jag, säger Wilshere.

Arsène Wenger har varit tydlig med att han kommer att vila Wilshere i ligacupmatchen mot Reading på tisdag, men stänger inte dörren för att han spelar i prestigematchen mot Manchester United på lördag.