Överfallet på Liverpools stjärna

1 av 2
Coloccini stämplar Suarez och visas ut.
FOTBOLL

Här får Newcastles Fabricio Coloccini rött kort – efter en våldsam satsning mot Liverpools stjärna Luis Suarez.

Med en man mer var Liverpool en ribbträff från seger.

Men matchen slutade 1–1.

Det var med sex minuter kvar av ordinarie tid som känslorna svallade på Anfield. Newcastles mittback Fabricio Coloccini kom sent in i en duell med Liverpools anfallare Luis Suarez och fullföljde med dobbarna före.

Han såg inte ut att träffa, men satsningen var våldsam.

”Bara att acceptera”

Publiken på Anfield – som före matchen hade sprutats ner av en sprinkler som löpt amok – var rasande av ilska efter överfallet. Domaren Anthony Taylor tvekade inte och slet upp det röda kortet för Coloccini.

– När man ser repriserna ser man att domaren inte hade något annat val än att ge rött kort, säger Englands förre förbundskapten Graham Taylor till BBC.

– Utvisningen ser inte alltför smart ut. Coloccini försöker stoppa sig själv och det är inte hans intention att skada. Linjedomaren tog beslutet och det är bara att acceptera, säger Newcastles manager Alan Pardew.

Liverpool hann dock inte utnyttja det numerära överläget och matchen slutade 1–1, trots att laget var en ribbträff på tilläggstid från att få med sig tre poäng.

Nytt mål av Suarez

Newcastle tog ledningen strax före paus när Yohan Cabaye tog ner bollen innanför straffområdet och dundrade in bollen i nättaket. I andra halvlek kvitterade Luis Suarez när han behärskat tog ner bollen på bröstet i farten och rundade målvakten Timothy Krul.

Det var Suarez sjunde ligamål och han är därmed bara ett mål bakom skytteligaledaren Robin van Persie.

– Suarez mål var briljant och han var fantastisk. Vi var enastående och förtjänade tre poäng, säger Liverpools manager Brendan Rodgers.

ARTIKELN HANDLAR OM