André Santos ber om ursäkt för tröjbytet

"Vill bara att folk ska förstå att han är min vän"

FOTBOLL

Såväl Wenger som fansen reagerade.

Nu ber André Santos om ursäkt för sitt tröjbyte med Robin van Persie i lördagens Premier League-match mellan Manchester United och Arsenal.

Foto: SIMON STACPOOLE / OFFSIDE /PIC-A PIC-AGENCY
"Det förvånar mig att folk hänger upp sig på en gest som främjar vänskap och fair play", säger Andre Santos till The Sun

Robin Van Persie lämnade Arsenal för Manchester United inför säsongen och i helgen mötte han sin gamla klubb för första gången. De tillresta Arsenal-supportrarna visade sin avsky för Van Persie. Det gjorde inte Arsenals ytterback André Santos. Brassen skapade i stället rubriker när han vid halvtidsvisslan sprang ikapp holländaren för att be om hans matchtröja på väg ut i spelartunneln i halvtid.

Tröjbytet har slagit hårt mot André Santos och han har kritiserats av klubbens fans, och av klubbens manager, Arsene Wenger. "Jag tycker inte att det var rätt sak att göra", sa den franske managern efter matchen.

"Vi förblir vänner"

André Santos är överraskad över uppståndelsen som följt händelsen.

– Robins flytt till United har inte gjort honom till en fiende för mig. Vi förblir vänner och han pratade om att byta matchtröjor, något spelare gör hela tiden, säger Santos till The Sun.

Men nu ber han alltså om ursäkt.

 – Trodde jag att det skulle skapa sådant rabalder? Givetvis inte, annars hade jag sagt åt Robin att byta tröjan där folk inte kunde se. Därför vill jag be om ursäkt till supportrar som kände sig kränkta över det. Jag vill bara att folk ska förstå att han är min vän och att jag inte skulle behandla honom annorlunda på grund av flytten till United, säger han till The Sun.

ARTIKELN HANDLAR OM