Anfallaren på väg att lämna Arsenal

"Har inga problem med att återvända till Bordeaux"

Foto: Scanpix.
Marockanen har haft en tuff start på säsongen.
FOTBOLL

Arsenals marockanska anfallare Marouane Chamakh, 28, berättar för franska RMC att han funderar över sin framtid i Arsenal.

Han erkänner att han är besviken över att inte ha fått mer speltid efter att Robin Van Persie lämnat klubben.

Första säsongen i Arsenal, 2010/2011, startade marockanen 18 ligamatcher för Londonlaget och gjorde sju mål. Efter det har han haft det tufft. Förra säsongen fick han starta en ligamatch, och göra tio inhopp. Han mäktade med ett mål. Hittills denna säsong har han inte fått spela en enda minut i ligan. I stället luftas han i cupspel.

– Jag frågar mig själv om jag ska lämna eller inte och väger upp för- och nackdelar, säger Chamakh till RMC.

Hade kontakt med Bordeaux

Trots att tidigare anfallskollegan Robin Van Persie lämnade för Manchester United inför säsongen ser det inte direkt bättre ut i dag för Chamakh.

– Efter att Van Persie lämnade trodde jag att jag skulle få spela mer. Konkurrensen är alltid tuff i en sådan här klubb. Det är upp till mig att bevisa vad jag går för. Men om ingenting förändrats inom två tre månader måste jag ta ett beslut, säger han.

Att återvända till Bordeaux, klubben han lämnade för Arsenal, är ingen omöjlighet.

– Förra vintern hade jag kontakt med dem. Det skulle kunna vara en lösning att återvända. Det skulle inte vara några problem för mig, men det är för tidigt att prata om det, säger han.

I kvällens Champions League-omgång möter Arsenal Schalke på bortaplan. Marouane Chamakh är med i truppen.