13-åring stängs av efter attacken

Förolämpade Boltons Marvin Sordell

Det var i ligamatchen 6 oktober som någon från läktaren ska ha skrikit glåpord mot Boltons Marvin Sordell. Nu har en 13-årig supporter
FOTBOLL

Boltons Marvin Sordell ska ha fått rasistiska glåpord riktade mot sig.

Nu stängs en 13-åring Milwallsupporter av på "överskådlig framtid".

”Vi hoppas kunna ändra hans syn på jämställdhet, rasism och livet i allmänhet”, säger klubben i ett uttalande.

Det var den 6 oktober i Milwalls 2–1-seger i The Championship som en 13-åring supporter attackerade Boltons Marvin Sordell verbalt.

”Om man lägger matchen åt sidan, det är 2012 och folk skriker fortfarande rasistiska glåpord i England under en fotbollsmatch?”, skrev Sordell på Twitter.

En utredning inleddes och Milwall identifierade en 13-åring supporter som enligt klubben ska ha framfört en skriftlig ursäkt till Sordell.

Inte livstid

Nu stängs 13-åringen av på "överskådlig framtid" och inte livstid, med tanke på hans ålder.

”Vi har erbjudit honom en plats i vår utbildningsprogram i hopp om att ändra hans syn på jämställdhet, rasism och livet i allmänhet”, säger Milwall i ett uttalande.

Rasistskandalerna i England har avlöst varandra den senaste tiden. Chelseas John Terry avtjänade just en fyra matchers lång avstängning efter att ha uttryckt sig rasistiskt mot Queen Park Rangers Anton Ferdinand.

Förra veckan anmälde Chelsea domaren Mark Clattenburg för "opassande språk" mot Jon Obi Mikel. En Chelsea-supporter fastnade även på bild efter att han gjort apgester mot Manchester Uniteds Danny Welbeck.