”Superlöftets krav: En halv miljon”

Vill ha halv miljon

Foto: SCANPIX
Raheem Sterling, 17.
FOTBOLL

Raheem Sterling, 17, har imponerat på många efter sitt genombrott i Liverpool den här säsongen.

Anfallstalangen uppges nu ha chockat klubben efter att ha krävt en halv miljon kronor i veckan under kontraktsförhandlingar.

Liverpooltränaren Brendan Rodgers har gett många talanger chansen sedan han kom till klubben och Raheem Sterling har kanske imponerat mest av alla.

Den unge engelsmannen blev nyligen uppkallad till Englands a-landslag, för andra gången, till vänskapsmatchen mot Sverige nästa onsdag.

Ett mål hittills

Sterling sitter dock fortfarande på en juniorlön värd ungefär 21 000 kronor i veckan och Liverpool har nyligen inlett kontraktsförhandlingar, där man enligt Daily Mail hoppades landa på omkring 210 000 kronor i veckan.

Men enligt samma tidning har Sterling nu överraskat klubben med krav på omkring 530 000 kronor i veckan.

Sterling själv kallar ryktena för ”smörja”.

”Morgon, vaknade precis till den här smörjan och jag kan försäkra er om att jag inte har bett om den löjliga summan, vi väntar tills jag fyller 18 med att skriva på”, skriver han på twitter enligt Goal.

17-åringe – som fyller 18 nästa månad – har hittills gjort 12 Premier League-matcher och ett mål för sin klubb.

Rodgers vill värva

Brendan Rodgers har också uttalat sig om Luis Suarez framtid.

Uruguayanen har än så länge stått för 7 PL-mål och bär nästan ensam lagets anfall.

Rodgers vill värva för att behålla stjärnan och undvika en Fernando Torres-situation, som kontroversiellt lämnade klubben under januari-fönstret för två säsonger sedan.

– Stora spelare kommer alltid att lämna stora klubbar, det har hänt förut och det kommer hända igen. Det är upp till oss att få in spelare som kan hjälpa Luis och ta oss framåt, säger Rodgers enligt Sky Sports.

ARTIKELN HANDLAR OM