Kacaniklic efter nickmålet: ”Har inte blivit så många”

FOTBOLL

Alexander Kacaniklic fortsätter att sätta avtryck i Premier League.

21-åringen gjorde mål när Fulham hämtade upp ett tvåmålsunderläge och klarade 3–3 i en högdramatisk bortamatch mot Arsenal.

– Otroligt starkt av oss att hämta ikapp, säger Kacaniklic till Sportbladet.

Inget fel på huvudet, Alex.

Vårt senaste stjärnskott i Premier League fortsätter sin väg mot toppen.

Mot Arsenal började Alexander Kacaniklic visserligen på bänken men byttes in i den 23:e minuten sedan Kieran Richardson fått gå av med en skada.

Och svensken fick en av huvudrollerna. I den 40:e minuten kvitterade han till 2-2 med en nick, vilket betydde att Fulham hade hämtat upp ett tvåmålsunderläge.

– Det var viktigt för oss att få det målet. Och det var en nick… det var ändå ganska långt från mål, säger Kacaniklic som knappast är van vid att göra mål med huvudet.

– Nej, det har inte blivit så många. Jag kommer inte ens ihåg när jag gjorde mål på nick. Nej, det var nog det första, säger Kacaniklic och skrattar till.

– Men det gick ju bra i dag. Det är viktigt att visa att man kan göra mål med huvudet också.

”Enkel att spela med”

Inlägget till kvitteringsmålet kom från Dimitar Berbatov, som var matchens bästa spelare. Bulgaren gjorde förutom assisten två mål på egen hand.

– Han är en väldigt bra spelare som är enkel att spela med. Han vrider och vänder och hittar passningar som ingen annan ser. Då går knappt att ta bollen från honom, det märker man varje dag på träningen, säger Kacaniklic.

Till sist slutade den svängiga matchen 3–3. Dimitar Berbavotovs andra mål betydde 2-3 men Oliver Giroud kvitterade snabbt efteråt. På tilläggstid fick sedan Arsenal bästa möjliga läge att vinna matchen, men Mikel Arteta missade från straffpunkten.
Eller rättare sagt, Mark Schwarzer räddade.

– Tur att han tog den, det hade varit tungt att tappa det. Vi spelade bra och var värda poängen, även om det var upp och ner hela tiden, säger Kacaniklic.