City rasade mot domaren – ville ha straff

1 av 6 | Foto: VIASAT FOTBOLL
Situation 1.
FOTBOLL

I veckan rasade Manchester City mot domslut i Champions League.

Mot Tottenham kände spelarna återigen sig blåsta på straff när bollen träffade William Gallas arm.

– Vi kan hålla med City–spelarna om att det där kunde man blåst straff för, säger Viasat Fotbolls expert Bosse Pettersson.

I veckan var det riktigt irriterat i Manchester City. När det engelska laget spelade 2–2 mot Ajax i Champions League var spelarna och managern Roberto Mancini rasande på domaren Lars Hummelgaard.

City menade att laget blev blåst på ett mål och en straff.

På lördagen – i mötet med Tottenham – blev det ny fokus på straffsituationer för City.

I den 24:e minuten, bara minuter efter Steven Caulkers ledningsmål för ”Spurs”, ville hemmalaget ha straff.

”Går verkligen att diskutera”

David Silva, som gjorde comeback i laget efter flera veckors skadeuppehåll, lyfte in bollen till Sergio Agüero som tog emot den med ryggen mot Tottenhams mål. Argentinaren försökte vända om för att avsluta på mål, men stoppades av William Gallas arm. Spelarna i City skrek efter straff, men domaren Michael Oliver friade.

– Den situationen går verkligen att diskutera. Men det kan inte vara så att tio City–spelare bara slutar att spela och vänta på en signal. Utan det är ju så att man måste fortsätta. Alla stannar upp och signalen kommer inte, det är ju ett läge som man fortfarande kan göra mycket av, säger Viasat Fotbolls expert Bosse Pettersson.

– Sedan är det ju så att vi kan hålla med City–spelarna om att det där kunde man blåst straff för. Det är ingen tvekan om Gallas hindrar bollen att gå den naturliga vägen.

”Tycker inte att det är straff”

Tio minuter senare kom en ny situation där City ville haft straff. Silva stack in bollen till Pablo Zabaleta som gick omkull i straffområdet i en närkamp med Tom Huddlestone.

– Ja, det kan man diskutera när man inte ens har blicken på bollen utan han är helt koncentrerad på att gå in där, säger Pettersson.

– Jag tycker inte att det är straff, säger Viasats expert Ola Andersson.

City vann matchen med 2–1.