Palace-talangen jagas av Arsenal och Real Madrid

Nyblivne landslagsmannen het på marknaden

Foto: SCANPIX
Wilfried Zaha, till höger, håller till vardags till i Crystal Palace
FOTBOLL

I morgon gör Wilfried Zaha, 20, sin första landskamp för England, mot Sverige på Friends Arena.

Frågan är hur länge han blir kvar i Crystal Palace.

Enligt Daily Mirror lägger Arsenal bud i januari.

20-åringen, som till vardags spelar för Crystal Palace i the Championship, föddes i Elfenbenskusten. Vid fyra års ålder kom han till England och nu väljer han att representera Hodgsons landslags, trots intresse från Elfenbenskusten. Det ska dock sägas att Zaha inte är låst till England efter Sverige-matchen. Enligt The Guardian har Didier Drogba tidigare försökte locka Zaha att spela för Elfenbenskusten.

– Jag föddes i Elfenbenskusten men det enda jag känner till är England. Just nu är det 50/50 vad jag väljer. Didier Drogba ringde mig och jag blev chockad. Han är en ödmjuk kille, säger Zaha till The Guardian.

Supertalangen har på 15 matcher gjort fyra mål i the Championship och har enligt Daily Mirror följts noga av Arsenal, Tottenham, Manchester City och Chelsea. Nu skriver Daily Mirror att José Mourinho skickat scouter till England för att utvärdera huruvida Zaha skulle passa i Real Madrid.

Kostar 215 miljoner

Crystal Palaces ägare Stephen Browett har tidigare sagt att det vore galet av klubben att sälja Zaha i januari. Browett har pekat på prispengarna som väntar om klubben om man når Premier League och menar att en försäljning inte vore ekonomiskt hållbart. Trots detta har klubben sagt att prislappen på Zaha är 20 miljoner pund (cirka 215 miljoner kronor), enligt Daily Mirror.

Den engelska tidningen skriver också att Arsenal kommer att lägga ett bud på Zaha i januarifönstret. Arsenals tänkta första bud är dock 7 miljoner pund (cirka 75 miljoner kronor), långt ifrån Crystal Palace prislapp.

"Varit fantastisk"

Under träningarna med det engelska landslaget har han imponerat på bland annat Chelseas Daniel Sturridge.

– Zaha var fantastisk på träningen. Jag var förvånad över hur bra han var, säger Sturridge enligt Daily Mirror.

Crystal Palace leder just nu the Championship på 33 poäng, en poäng före Middlesbrough.