Giroud efter målen: "Jag tystar tvivlarna"

Franske landslagsmannen inte överraskad

Foto: AP
Olivier Giroud är uttagen till Frankrikes trupp för matchen mot Italien i morgon
FOTBOLL

Olivier Giroud, 26, har haft två bra veckor. Fyra mål på fyra matcher för sitt Arsenal och uttagen till Frankrikes trupp mot Italien i morgon.

Och han njuter av att ha tystat tvivlarna.

Den franske landslagsmannen, som kom till Arsenal inför säsongen, hade en tuff start på säsongen. Två mål på de första tretton matcherna för Londonklubben och ett Arsenal som haltat i tabellen.

Nu har dock fransmannen fått ordentlig fart på målskyttet och gjort fyra mål på de senaste fyra matcherna.

Han njuter nu av att de som tidigare kritiserat honom blivit lite tystare.

– Jag har börjat tysta tvivlarna en del. Jag mår bättre och bättre i det här laget and jag tycker att det syns. Jag försöker bygga en förståelse med mina nya lagkamrater och vi lär känna varandra mer och mer, säger Giroud enligt Sky.

"Jag ger aldrig upp"

I Arsenal har laget sökt honom för inläggsspel en hel del under starten på säsongen, något han inte är helt van vid.

– Förra säsongen gjorde jag 21 ligamål (i Montpellier) och endast en av dem var med nick. Jag får får mycket mer inlägg här, säger Giroud.

Arsenal ligger just nu på en åttonde plats i Premier League. Ska Arsenal klättra i tabellen lär Giroud behöva göra ett par mål till.

– Kan jag göra mellan 12 och 15 ligamål i år blir jag glad. Jag ger aldrig upp. När jag inte gjorde mål i början av säsongen behöll jag mitt självförtroende, och jag jobbar alltid på mitt psyke och mitt spel. Så det var ingen överraskning för mig, säger Giroud.

Härnäst för Giroud och Arsenal väntar ett Londonderby mot Tottenham på lördag.