Jaap Stam: "Ferguson sparkade mig på bensinstationen"

"När jag tänker på det nu är det otroligt"

Foto: SCANPIX
Jaap Stam och Sir Alex Ferguson.
FOTBOLL

Det var ett stormigt uppbrott när Jaap Stam lämnade Manchester United 2001.

Nu berättar Jaap Stam, 40, att han fick sparken – på en bensinstation.

I sin självbiografi från 2001 skrev Jaap Stam om hur Mancheter United värvade honom genom olagliga metoder. Klubben reagerade då direkt och holländarens tid i klubben var över. Han lämnade för Lazio och United inkasserade 16,5 miljoner pund. 

För Daily Mirror berättar nu Stam om hur det gick till när han kördes ut ur klubben.

– Jag förstod tidigt att klubben ville bli av med mig. De behövde också pengarna. Det uppstod en konflikt mellan mig och managern. En morgon sa jag åt honom vad jag tyckte och lämnade träningen, säger Stam.

Alex Fergusons svar lät inte dröja på sig.

– På vägen fick jag ett telefonsamtal av Fergusons sekreterare. Hon sa att han ville prata med mig. Han tog luren direkt. Han frågade var jag var. Jag sa att jag var i närheten av mitt hus, vid en bensinstation. Han sa "stanna där" och så hoppade han in i bilen och körde direkt till mig.

"Sa att jag var tvungen att flytta"

Det samtal som ägde rum när Ferguson kom fram till bensinstationen skulle resultera i en övergång till Lazio för den före detta holländske landslagsmannen.

– Han sa att jag var tvungen att flytta. Sedan sa han "Kan du vara snäll och flytta till Lazio snabbt". Jag gick med på det direkt. Ett snabbt samtal vid en bensinstation i Manchester var tillräckligt för mig att lämna den stora klubben. När jag tänker på det nu är det otroligt, säger Stam.

Stam avrundande karriären i Ajax innan han la skorna på hyllan 2007. Han spelade totalt 67 landskamper för det holländska landslaget.

ARTIKELN HANDLAR OM