Chelsea: Vi har inte varit ut efter någon hämnd

FOTBOLL

Chelsea bryter tystnaden.

Londonklubben uttalar sig för första gången om situationen med domaren Mark Clattenburg.

– Vi har inte varit ut efter någon hämnd, säger ordföranden Bruce Buck till London Evening Standard.

Den 28 oktober föll Chelsea med 2-3 hemma mot Manchester United efter bland annat två utvisningar med Branislav Ivanovic och Fernando Torres. Eftersnacket har handlat om domaren Mark Clattenburg – men inte för de röda korten.

Chelsea anmälde domaren för rasistiska tillmälen, Clattenburg uppges enligt Londonklubben ha kallat Jon Obi Mikel för ”apa”.

Nu uttalar sig Chelsea för första gången om situationen.

– Anta att vi skulle ha sopat det under mattan och sagt så här till de berörda spelarna: ”alltså, det är en stor sak och det kommer att vara stor press på oss, vi kanske ska tänka om”, säger Londonklubbens ordförande Bruce Buck till London Evening Standard.

– Om det då hade läckt ut så hade vi verkligen blivit korsfästa.

”De var missnöjda”

Buck är säker på att påståendena inte är grundlösa.

– Jag pratade med de inblandade spelarna, de som påstods ha fått ta emot orden och de som hade hört dem. Jag frågade om de hade hört fel, jag frågade om de hade hört ”Mikel” i stället för ”monkey” (apa), säger Buck, som även är advokat.

– När jag tittade i spelarnas ögon kunde jag se att de var missnöjda, men ingen av spelarna eller ledarna lämnade in några klagomål efteråt. De gav oss sina uttalanden. Sedan fattade vi, Chelseas ledning, beslutet.

Clattenburg har inte fått döma en match sedan incidenten och är under utredning av det engelska fotbollsförbundet, FA. På tisdagen meddelade dock polisen att de har lagt ner ärendet.

”Gjorde två uppenbara misstag”

Situationen har väckt reaktioner i England och Manchester Uniteds manager Sir Alex Ferguson tror inte att domaren har använt ”olämplig språk”.

– Jag tror inte att han skulle göra en sådan kommentar. Jag vägrar att tro på det. Det är otänkbart, sa Ferguson enligt BBC.

Buck anser att reaktionerna har varit orättvisa.

– Vi har inte varit intresserade av någon konfrontation med domaren eller någon annan, vi har inte varit ut efter någon hämnd på domaren. Han gjorde två uppenbara misstag som avgjorde, säger Chelsea–ordföranden.