”Övergången är nästan helt klar”

Brassen nära storklubben

FOTBOLL

Chelseas manager Roberto Di Matteo har i praktiken gjort sin första värvning inför januari-fönstret.

Brassen Wallaces agent bekräftar att högerbacken väljer Chelsea.

– Diskussionerna med Chelsea är långt gångna och övergången är nästan helt klar, säger Frederico Moraes till Centro Suono Sport.

Foto: AP
Roberto Di Matteo.

Brittisk och brasiliansk media har redan rapporterat att affären är klar. Nu bekräftar högerbacken Wallaces agent att 18-åringen med all sannolikhet kommer att gå till Chelsea i januari.

– Diskussionerna med Chelsea är långt gångna och övergången är nästan helt klar, säger Frederico Moraes till Centro Suono Sport skriver Sky Sports.

”Kommer att spela där”

Chelsea äger redan 40 procent av rättigheterna för ytterbacken då de ingick i Fluminenses köp av mittfältaren Deco 2012. Nu skriver Sky Sports att London-klubben betalar ytterligare drygt 45 miljoner kronor för resterande 60 procent.

Uppgifter i media har gjort gällande att Wallace kommer att lånas ut till italienska Roma för att fortsätta utvecklas direkt efter övergången till Chelsea. Det förnekar nu agenten.

– Om Wallace går till Chelsea kommer han att spela där. Jag har haft kontakt med Roma, och många andra italienska klubbar, men det var länge sedan. Att han skulle lånas ut är uteslutet. Om han går till Chelsea spelar han för ”the Blues”.