Här blir Man Citys drömdag komplett

Pilkington skarvade in bottenlagets segermål mot United

FOTBOLL

Manchester United tappar serieledningen.

Anthony Pilkington satte matchens enda mål för bottenlaget Norwich och fullbordade Manchester Citys drömdag i Premier League.

Manchester City vaknade på lördagen som ligatvåa med Chelsea flåsandes i nacken. De somnar som ligaledare en poäng före ärkerivalen United och med Chelsea distanserat med fyra poäng.

Perfekt båge

Anthony Pilkington nickskarvade vackert in matchens enda mål för Norwich hemma mot Manchester United. 24-åringen mötte ett inlägg och nickade bollen med en perfekt båge över Anders Lindegaard i bortamålet.

Målet blev matchens enda efter att John Ruddy stått emot Uniteds forcering i slutminuterna och innebär en blytung förlust för gästerna. Laget tappar nu ligaledningen och är plötsligt en poäng efter City.

– Du kan inte ta ifrån dem segern. Du måste ge dem beröm för sättet de försvarade sig på, säger Uniteds manager Sir Alex Ferguson till BBC.

Chelsea föll också

Uniteds ärkerival körde över Aston Villa med förkrossande 5-0 tidigare på lördagen. Detta samtidigt som den tredje allvarliga utmanaren om guldet, Chelsea, även de gick på en plump.

Matchen borta mot säsongens positiva överraskning West Bromwich slutade 1-2. Det innebär att London-laget nu har fyra poäng upp till den nya serieledaren Manchester City.

För Norwich del var segern säsongens blott tredje på tolv omgångar och innebär ett litet skutt från 15:e till 13:e plats.

FAKTA

Resultat:

Norwich–Manchester U 1–0 (0–0)

1–0 Anthony Pilkington (60).

Publik: 26 840.

ARTIKELN HANDLAR OM