”Vi siktar på Europa”

...men efter succén jagas Olsson av toppklubbar

FOTBOLL

West Bromwich fortsätter att skrälla och siktar mot en Europa­plats.

Samtidigt följs Jonas Olsson, 29, trots nyskrivet kontrakt, av större Premier League-klubbar.

En av dem: Tottenham.

– Jag trivs oerhört bra, men det är smickrande med intresset, säger mittbacken.

Ryktena om Jonas Olsson tog fart redan i våras.

WBA-segern, 2–1, mot Champions Leaguemästarna Chelsea i går eftermiddag imponerade, minst sagt.

– Chelsea kanske vilade några spelare, men vi saknade vår ordinarie målvakt (Ben Foster) och jag min vanlige mittbackskollega (Gareth McAuley). Det visar vilken bredd vi har i vår trupp, säger Jonas Olsson till Sportbladet.

Lägg till att Romelu Lukaku inte fick spela mot Chelsea som en del i utlåningsvillkoren.

– Det blir ofta att de andra lagen inte är bra när de möter oss, men sanningen är att vi är bra, speciellt hemma. Jag tycker att vi sätter vårt försvarsspel och därför lyckades till exempel inte Torres, säger Olsson.

Markus Rosenberg (fick komma in i 80:e minuten) har en tuff uppgift att ta en plats i startelvan hos WBA.

– Shane Long (1 mål+1 assist i går) var bra i fjol och nu har han blivit ännu bättre. Markus låg efter träningsmässigt när han kom hit, men jobbar på riktigt bra nu. Han kommer få chansen, säger Olsson.

”Har auktoritet här i WBA”

Du missade några passningar rejält mot England, men i går satte du passningarna på fötterna, som vid ert 2–1-mål. Förklara skillnaden.

– Det har varit en fantastisk vecka, men det stämmer. Här är det en av mina styrkor, att vara med och starta anfallen. Men det handlar också om spelare som jag tränar dagligen med. Jag har stort självförtroende och en annan auktoritet i WBA. Jag hoppas det kommer i landslaget också, säger Olsson.

Vad siktar ni på nu?

– Det är kanske inte realistiskt att tro att vi ska hamna bland de fyra, fem första, men placeringar därefter och en Europaplats finns inom räckhåll. Det är viktigt att vi klarar oss igenom de tuffa matchandet kring jul och nyår.

I somras jagades Olsson av många klubbar, men valde att stanna i WBA när klubben förklarade hur man ville bygga laget kring honom och andra nyckelspelare.

I början på oktober skrev svensken på ett nytt fyraårskontrakt med Albions värt kring 30 miljoner kronor om året brutto.

Enligt uppgifter till Sportbladet fortsätter Tottenham att visa stort intresse för den svenske landslagsbacken.

– Det är smickrande med de olika rykten, men inget som jag kan kommentera, du får prata med mina rådgivare. Jag tycker det är en fördel att jag skrev på ett nytt kontrakt. Vill någon klubb ha mig så får de betala WBA och då vet jag att den nya klubben verkligen vill satsa på mig.

Olssons agent Martin Dahlin säger:

– Intresset för Jonas Olsson var stort i somras från många klubbar. Det fortsätter att vara det nu också.