”Owen spelade för mycket i Liverpool”

Sir Alex: ”Hade kunnat vara mycket bättre”

Foto: Scanpix
Michael Owen.
FOTBOLL

Michael Owens karriär blev inte så lysande som de flesta hade förutspått.

Manchester United-managern Sir Alex Ferguson tror sig veta förklaringen.

– Han spelade för mycket i Liverpool, säger ”Fergie”.

Foto: AP/Scanpix
Sir Alex Ferguson.

Michael Owen nätade i sin ligadebut för Liverpool som 17-åring, och blev snabbt en nyckelspelare i klubben och publikfavorit på Anfield.

Men nu, som skadeförföljd 32-åring, ser anfallarens vardag helt annorlunda ut.

Owen lämnade Liverpool för Real Madrid 2004, och sedan dess har det bara gått sämre och sämre i karriären.

När han skrev på för Manchester United 2009 befäste den före detta landslagshjälten sin stämpel som svikare i Liverpool-lägret, och i dag får han slåss om speltid i Stoke.

Sir Alex Ferguson – som valde att inte förlänga Owens kontrakt efter tre säsonger i United – tror sig veta förklaringen till ex-målsprutans fall.

”Precis det som hände Michael”

– Du kan spela för mycket fotboll – speciellt om du är en spelare, som växer och håller på att utvecklas fysiskt, säger han, enligt goal.com.

– Det är precis det som är fallet för Michael. Han hade varit en mycket bättre spelare om han hade tillåtits att utvecklas och inte behövt spela varenda match.

Owen stod för imponerande 118 mål på 216 matcher för Liverpool.

– Som sagt, jag tror inte att han fick chansen att utvecklas, framför allt tekniskt. Och det har han själv påtalat för mig när jag diskuterat med honom, säger Ferguson.

– Det kanske låter lite dumt av mig att ange det som förklaring. Men jag tror att han kunde ha varit mycket bättre tekniskt, även om han var en fantastisk spelare.

ARTIKELN HANDLAR OM