”Jag vet inte när jag kan spela igen”

Kacaniklic oroad: ”Benet känns sådär”

FOTBOLL

När Fulhams Alexander Kacaniklic, 21, sträckte låret försökte han spela vidare, men smärtan tvingade honom att halta av planen.

I dag röntgas den svenske landslagsmannen.

– Jag vet inte när jag kan spela igen, säger han till Sportbladet.

Foto: VIASAT FOTBOLL
Kacaniklic lämnar planen skadad.

Mot Arsenal förra lördagen hoppade Alexander Kacaniklic in i 27:e minuten och nickade in ett mål som bidrog till Fulhams oväntade poäng. Mot Sunderland i går lämnade svensken planen vid ungefär samma tidpunkt av matchen.

Landslagsmannen hade sprungit vid mittplan när baksidan av låret stramade till. Kacaniklic hade satt sig i gräset och tillkallat medicinsk hjälp innan han gav upp. Med plågat ansiktsuttryck lämnade han gräset.

– Det är klart att det gjorde ont. Jag försökte spela vidare men det gick inte, säger han.

Sebastian Larsson var på planen i 70 minuter i matchen som Sunderland vann med 3–1. På presskonferensen efter matchen sa Fulhams tränare Martin Jol att Alexander Kacaniklic blir borta tre veckor. Men det var ingen medicinsk bedömning, för den görs under måndagen.

”Baksidan som gäller”

Mittfältaren är oviss inför den.

– Jag ska göra röntgen i morgon (måndag), så vi får se hur allvarligt det är. Det är baksidan som gäller. Jag vet inte när jag kan spela igen, det får vi se efter undersökningen, säger Kacaniklic.

Hur känns det nu?

– Benet känns sådär.