Andreas Granqvist jagad av PL-klubbar

"Liverpool och Newcastle funderar på att göra någonting i januari"

Spelade mot England förra veckan. Flyttar TILL England i januari?
FOTBOLL

För en vecka sedan bildade han mittbackspar med WBA-klippan Jonas Olsson mot England.

Nu uppger engelska Daily Mirror att Andreas Granqvist, 27, är hett eftertraktad bland Premier League-klubbar.

Det är främst Queens Park Rangers pressade manager Mark Hughes som är mest desperat att knyta till sig den svenske landslagsbacken.

Queens Park Rangers är hopplöst sist i Premier League, och har släppt in 23 mål på 12 matcher. Lösning är enligt Daily Mirror att värva Andreas Granqvist från Genoa.

Enligt tidningen vill Hughes att ägaren Tony Fernandes ska lägga ett 4,5 miljoner pund (cirka 48 miljoner kronor) stort bud på svensken.

I jakten på svensken uppges även Liverpool och Newcastle vara inblandade.

Rodgers skickar scouter

– Det finns ett intresse för Granqvist från Queens Park Rangers, men Liverpool och Newcaste funderar också på att göra någonting i januari, säger en källa nära Granqvist till tidningen.

Enligt Mirror har Newcastles manager Alan Pardew pratat med ägare Mike Ashley om en eventuell värvning, och Liverpools manager Brendan Rodgers har skickat scouter till Italien för att kolla in Granqvist.

Den 27-årige landslagsmannen har tidigare spelat i Premier League. Säsongen 2007/2008 spelade han 14 matcher för Wigan, innan han via en kort sejour i Helsingborg flyttade till holländska Groningen.