Wenger öppnar för Henry – igen

Ännu en comeback för klubbikonen aktuell

Kan komma att dra på sig den röda tröjan igen
FOTBOLL

Förra veckan tränade fransmannen med Londonklubben.

Och när Gervinho och Chamakh försvinner till Afrikanska mästerskapen behöver Arsène Wenger förstärkning.

– Jag utesluter det inte. Jag vet inte om han skulle vara intresserad. Han är vass, säger Wenger enligt The Guardian.

Arsène Wenger ska enligt The Guardian fundera på att även detta år ta tillbaka Henry på ett korttidslån från New York Red Bulls. Förra veckan tränade fransmannen med Londonklubben efter att hans amerikanska säsong tog slut den 8 november.

– Thierry har tränat med oss. Tre gånger har han tränat med oss. Kommer jag att knyta till mig honom igen i januari? Jag vet inte. Jag utesluter det inte. Jag vet inte om han skulle vara intresserad. Han är vass, säger Wenger enligt The Guardian.

"Klickade bra"

När Wenger i januari förra året tappade Gervinho och Marouane Chamakh till Afrikanska mästerskapen plockade han in Arsenal-ikonen som förstärkning. Henry spelade två månader i klubben och hann med två mål på sju matcher.

– Förra året gjorde jag det (tog in Henry) eftersom vi förlorade Gervinho. Det klickade bra. I år förlorar vi Gervinho igen då Afrikanska mästerskapen spelas för andra året i rad. Truppen kommer att komma till korta, speciellt om Chamakh åker. Jag kan inte stå i vägen för honom, säger Wenger.

Satt på läktaren mot Tottenham

Thierry Henrys New York Red Bulls förlorade semifinalen i MLS mot DC United, och tränare Hasse Backe fick lämna jobbet. Personligen har Henry gått bra i MLS-fotbollen denna säsong. Han har gjort 15 mål och är en av tre spelare nominerade till ligans MVP (utmärkelse för mest värdefulla spelare).

I lördags satt Henry på läktaren när Arsenal slog Tottenham med 5-2.

Thierry Henry är klubbens bäste målskytt genom tiderna med 228 stycken gjorda i den röda tröjan.

ARTIKELN HANDLAR OM