Chelsea sparkar Di Matteo

"Resultaten har inte varit tillräckligt bra"

Di Matteos tid i klubben är över
FOTBOLL

Ryktet har cirkulerat ett tag.

Nu bekräftar Chelsea på sin hemsida att Roberto Di Matteo får sparken efter gårdagens förlust mot Juventus.

"Ägaren och styrelsen vill tacka Roberto för allt han gjort för klubben sedan han tog över i mars", skriver klubben på sin hemsida.

I går fick Chelsea ta emot en rejäl smäll i Champions League-mötet med Juventus. Förlust 3-0 och avancemang från gruppspelet ser ut att bli svårt att åstadkomma. Skulle Chelsea misslyckas att ta sig vidare blir klubben den första att som titelhållare inte lyckas ta sig ur gruppspelet.

Efter matchen tog Chelseas manager Roberto Di Matteo på sig skulden för förlusten.

– Jag är ansvarig för resultatet. Om någon ska ta på sig skulden är det jag. Jag valde en startelva som jag var övertygad skulle vinna över Juventus, eller åtminstone få ett kryss, så skulden ligger hos mig, sa Di Matteo på presskonferensen efter matchen.

"Förändring nödvändig"

Den allra hetaste potatisen i laguttagningen var att italienaren satte Fernando Torres på bänken, något Abramovich inte lär ha uppskattat. Torres var Abramovich värvning när han kom från Liverpool. Det beslutet, tillsammans med resultatet har nu kostat Di Matteo jobbet.

"Lagets senaste insatser och resultat har inte varit tillräckligt bra. Ägaren och styrelsen känner att en förändring var nödvändig för att få klubben att fortsätta i rätt riktning då vi är på väg in i en enormt viktig del av säsongen", skriver klubben på sin hemsida.

Det började viskas om att någonting var fel redan direkt efter matchen, då det tog Di Matteo över en timme att komma till presskonferensen.

Guardiola, Grant eller Benitez kan ersätta

Sky Sports skriver att klubbens ägare, Roman Abramovich, i första hand vill ha Pep Guardiola som ersättare. Skulle han inte lyckas locka Guardiola till London är det en annan spanjor som står näst i kön. Liverpools före detta manager Rafa Benitez skulle i så fall bli aktuell att ta över till slutet av säsongen. Enligt The Sun har Chelsea redan kontaktat Benitez för att diskutera saken. Och enligt The Telegraph är Avram Grant, som tidigare tränat klubben, aktuell att ta över igen.

"Vi kommer aldrig att glömma det enorma bidraget han gjort till den här klubbens historia och han kommer alltid att vara välkommen på Stamford Bridge", skriver Chelsea på hemsidan.

FAKTA

Åtta tränare sedan Abramovitj tog över 2003

▪ Claudio Ranieri – sparkad 2004.

▪ José Mourinho – sparkad 2007.

▪ Avram Grant – sparkad 2008.

▪ Luiz Felipe Scolari – sparkad 2009.

▪ Guus Hiddink – korttidskontrakt 2010.

▪ Carlo Ancelotti – sparkad 2011.

▪ André Villas-Boas – sparkad 2012.

▪ Roberto Di Matteo – sparkad 2012.

ARTIKELN HANDLAR OM