"Pep Guardiola har tackat nej"

Men Rafael Benitez öppnar för att ta över Chelsea

Foto: Scanpix.
Pep Guardiola.
FOTBOLL

I år har han skrivit Pep Guardiolas självbiografi.

Nu hävdar han att Pep Guardiola tackat nej till jobbet som manager för Chelsea.

Spanske journalisten och författaren Guillem Balague skriver på twitter att Guardiola pratat med Abramovitj och att Guardiola meddelat ryssen att han fortsätter sitt "sabbatsår".

Enligt erkänt insatte spanske journalisten Guillem Balague har Pep Guardiola varit i kontakt med Roman Abramovitj, och tackat nej till att ta över klubben efter att Roberto Di Matteo fått sparken. Guardiola ska ha sagt till Abramovitj att han tänker fortsätta sitt "sabbatsår" från fotbollen.

Och Balague borde ha koll. I år släpptes Pep Guardiolas självbiografi, skriven av just Guillem Balague.

Även nära vän till Benitez

Balague berättar även att Rafa Benitez ännu inte har kontaktas av Chelsea. Även i detta fall borde han ha koll. Han är nära vän till Benitez och skrev 2005 boken "Rafael Benitez, Liverpool and the Path to European Glory" efter klubbens dramatiska Champions League-seger.

Guillem Balague jobbar för Sky Sports som spansk fotbollsexpert.

Benitez själv öppnar dock för att ta över Chelsea. I en intervju med The National får han frågan om Chelseaär en klubb han skulle kunna tänka sig att ta över.

– Uppenbarligen är det en toppklubb och de kan utmana om titlar så Chelsea är en av de klubbarna, säger Benitez till The National.

Benitez har varit utan tränarjobb i två år.

– Anledningen är att jag letat efter en toppklubb som kan utmana om titlar. Eftersom de inte finns så många sådana klubbar har jag fått vänta, säger Benitez.