Drogba vill gå på lån till Chelsea

Ivorianen kan återvända till Chelsea

Foto: Scanpix.
Drogba kan få specialtillstånd av Fifa
FOTBOLL

Den kinesiska fotbollsäsongen är över, och då vill Didier Drogba, 34, gå på lån.

Han har skickat in en ansökan till Fifa om att få lämna innan transferfönstret öppnar i januari.

Fifa har inte stängt några dörrar – och enligt The Guardian vill Chelsea ha tillbaka honom.

Didier Drogba har enligt AP bett Fifa om ett speciellt tillstånd att få gå på lån från sin kinesiska klubb Shanghai Shenhua. Den kinesiska fotbollssäsongen tog slut den här månaden och nu vill Didier Drogba gå på lån för att slipa på formen inför de Afrikanska mästerskapen.

Anledningen till att Drogba måste be om ett undantag är för att det officiella transferfönstret inte öppnar förrän i januari.

Och Fifa har inte stängt några dörrar. Enligt AP har Fifa sagt att de ska begrunda Drogbas förfrågan. Skulle de bevilja ansökan vore det okonventionellt. Tidigare har Fifa nämligen nekat David Beckham, Thierry Henry och Landon Donovan att gå på på lån från MLS när deras säsonger tagit slut.

Var på Stamford Bridge

Om Fifa ändå gör ett undantag och beviljar Drogbas ansökan får Ivorianen flytta till en ny klubb för att slipa på formen.

Möjligheten finns då för Ivorianen att återvända till sin tidigare klubb Chelsea, som i dag sparkat Roberto Di Matteo. För två veckor sedan var Drogba på Stamford Bridge för att kolla på 1-1-matchen mot Liverpool.

Men det har tidigare även ryktats om att Ivorianen följs av CL-rivalen Juventus. Enligt Goal.com har Juventus övervägt att lägga ett bud på Drogba i januari.

Drogba har kontrakt med Shanghai över 2014.