Fabrice Muamba öppnar för comeback

"Får se om det är någon som vill ha mig"

1 av 25 | Foto: AFP
Ett fan lägger en sjal bredvid blommor och matchtröjor utanför Reebook Stadium i Bolton.
FOTBOLL

Fabrice Muambas hjärta stod still i 78 minuter. Engelsmannen drog sig efter hjärtstilleståndet på White Hart Lane tillbaka från fotbollen.

Men nu öppnar Muamba för en sensationell comeback.

Foto: AP
Muambas framtid osäker.

Den förre Bolton-mittfältaren har öppnat dörren på glänt för möjligheten att återvända till professionell fotboll. Detta trots att han själv avslutade karriären i augusti tidigare i år.

Fabrice Muamba, 24, drabbades av hjärtstillestånd i matchen mot Tottenham på White Hart Lane i mars och efter att ha återhämtat sig avslutade han fotbollskarriären i augusti, med 150 Premier League-matcher på kontot.

Men i en intervju med BBC öppnar nu Muamba dörren för en comeback. Han erkänner att han inte givit upp möjligheten att säkra ett nytt fotbollskontrakt i framtiden.

– Kanske om två år, om jag efter en undersökning kan visa på en normal hjärtrytm, så kan vi se om det är någon som vill ha mig. Allt beror på min hjärtrytm och hur det läker, säger Muamba till BBC.

Skakades

– Om allt återgår till det normala ska vi se vad specialisten säger om mina chanser att spela igen. Men just nu måste jag ta det lugnt och spendera tid med min familj, säger Muamba.

Muambas hjärta stannade i 78 minuter den där hemska dagen på White Hart Lane och han fick slåss för sitt liv på sjukhuset. När han sedan skrivits ut från sjukhuset efter att ha överlevt erkänner att han skakades av det som hände en månad efter Muambas olycka: Livornos mittfältare Piermario Morosini kollapsade under en match i Italien och dog.

"Tacksam för allt"

– Jag kunde inte tro att det skulle hända mig, men sedan drabbade det Morosini i Italien. Det var då jag insåg vilket stort problem detta är. Han överlevde inte och jag överlevde. Jag måste bara vara tacksam för det liv jag har nu. Jag har levt de flesta människors dröm genom att spela fotboll. Jag är tacksam för allt, säger Muamba.

För två veckor sedan var Muamba tillbaka på White Hart Lane när Tottenham mötte Maribor i Europa League. Han kom in på plan i halvtid och fick ta emot publikens hyllningar.