Dystra beskedet till Drogba: stanna i Kina

Ville gå på lån och sökte dispens – nekades av Fifa

Foto: Scanpix.
Didier Drogba
FOTBOLL

Chelsea får hålla sig till januari.

Fifa nekade Didier Drogbas ansökan om att få gå på lån från Kina.

Den ivorianska stjärnan blev inget undantag.

Då den kinesiska ligasäsongen är över ville Didier Drogba, 34, lämna sin kinesiska klubb Shanghai Shenhua för spel på lån hos en annan klubb. Men han ville inte vänta till transferfönstret i januari. Därför skickade han in en ansökan till Fifa om att få dispens för att få lämna tidigare.

Som anledning har ivorianen gett att han vill toppa formen inför de Afrikanska mästerskapen. Fifa stängde till en början inga dörrar men nu får alltså Drogba ett dystert besked.

Fifa har meddelat Drogba om man inte kommer att göra något undantag för Ivorianen så länge han har kontrakt med den kinesiska klubben.

Nekat spelare tidigare

– Fifa har informerat honom (Drogba) om det relevanta regelverket … att spelare endast kan registreras under en av de två årliga registreringsperioderna satta av det relevanta förbundet, säger Fifa i ett uttalande.

Kontraktet med Shaghai sträcker sig över 2014 och när Ivorianens ansökan blev allmänt känd öppnade Chelsea för att ta tillbaka honom. Men nu får Chelsea, och övriga världens klubbar hålla sig till januari.

Tidigare har Fifa nekat David Beckham, Thierry Henry och Landon Donovan i liknande situationer, och visar även i Drogbas fall att man inte gör undantag.