Wenger: "PL är världens bästa liga"

"Spelarna säger precis samma sak"

Foto: Scanpix.
Fransmannen är England trogen. Han slår fast att ligan är bäst i världen
FOTBOLL

Arsenè Wenger är övertygad om att Premier League är den starkaste ligan i världen – trots att konkurrenterna går starkt i Europa.

– Vill en engelsk klubb ha en spelare så värvar de honom, säger fransmannen.

Både Manchester City och Chelsea går knackigt i Champions League-spelet medan deras tyska och spanska motsvarigheter alla är kvalificerade för åttondelsfinalerna. Utöver det är redan Italienska Milan vidare, och Juventus på god väg.

Trots det hävdar Arsenals manager Arsène Wenger att Premier League fortfarande är den bästa ligan i världen.

– Jag hade fortfarande sagt att England är den starkaste, eftersom att om en engelsk klubb vill ha en spelare så värvar de honom. Så länge det händer kommer du vara starkast i Europa, säger Wenger enligt Goal.com.

"England är bäst"

I vad som liknar en pik mot spansk och italiensk fotboll anser Wenger att "upplevelsen" kring matcherna bidrar till att göra Premier League till världens bästa liga.

– England är bäst, eftersom det finns något mer här. Det har inte bara att göra med vad du ser på fotbollsplanen, utan även med hur du upplever fotboll. Det tror jag djupt på och när jag pratar med spelarna säger de precis samma sak, säger Wenger.

Och i ett något oväntat uttalande försvarar Wenger sina inhemska konkurrenter Manchester City, som är klara för uttåg redan i gruppspelet.

– Nu har tysk fotboll kommit upp, spansk fotboll är där varje år och några franska klubbar har kommit tillbaka, som PSG. Det ser inte lika självklart ut. Men jag tror inte att vi blir sämre. Manchester City har åkt ut, men du kan objektivt säga att det var en svår grupp.