Mourinhos reaktion avslöjad av videon

Foto: AP/MARCA.COM
FOTBOLL

Chelseas ägare Roman Abramovitj chockade fotbollsvärlden genom att sparka Roberto Di Matteo och ersätta italienaren med Rafa Benitez.

En av alla som regerade med förvåning var Real Madrids José Mourinho som direkt skickade en gliring mot Benitez.

Som Sportbladets skrivit har Manchester Uniteds manager Sir Alex Ferguson beklagat sig över Chelseas beslut att sparka Roberto Di Matteo och ersätta italienaren med Rafa Benitez. Skotten passade då även på att skicka en gliring till den nye rivalen.

”Inget med lagen att göra”

– Rafa Benítez har tur för om ett par veckor kan han ha två VM-titlar på sitt CV – och han har inget att göra med lagen. José Mourinho vann trippeln med Inter. Benítez tog över och vann klubblags-VM utan att ha behövt göra någonting eller haft något med lagbygget att göra, säger Ferguson.

En annan som reagerat med förvåning är förre Chelsea-managern José Mourinho. Portugisen fick beskedet om utnämnandet av Benitez från förre adepten Maicon efter mötet med Manchester City i Champions League. Marca filmade händelsen och har nu publicerat videon på Real Madrid-managern.

– Så Materazzis assistent, skämtar Mourinho med Maicon.

”Rädd för sin egen skugga”

Bakgrunden är Marco Materazzis uttalanden om Benitez. Spanjoren ersatte Mourinho som manager för Inter 2010 men misslyckades, fick sparken efter ett halvår och kritiserades hårt av Inter-profilen Materazzi.

– José Mourinho är nummer ett. Han ser till att spelarna känner sig fullt delaktiga i projektet. Jag kom aldrig överens med Rafa. Han tvingade mig till och med att ta ner fotografierna på mina lyckligaste ögonblick med Mourinho och Marcello Lippi (som vann VM-guld med Italien) från mitt skåp. Han trodde att han visste allt men var till och med rädd för sin egen skugga, säger Materazzi i senaste attacken mot Benitez publicerad av ESPN.