Ska värva nytt utan managerns påverkan

Foto: AP
FOTBOLL

Chelseas ägare Roman Abramovitj påstås vilja förstärka laget med Radamel Falcao, Edison Cavani och James Rodriguez i januari.

Allt ovanför huvudet på nye managern Rafa Benitez.

– Jag ska tala med de som är involverade om det är nödvändigt att förstärka truppen, säger Benitez till Telegraph.

Rafa Benitez är Chelseas nye manager men spanjoren har bara kontrakt säsongen ut. Det innebär att 52-åringen kommer att ha mindre inflytande på klubbens värvningar i januari.

En stor skillnad mot Benitez tid i bland annat Liverpool när managern var en av de huvudansvariga för vilka spelare som skulle hämtas in.

”Lättare här än i Liverpool”

– Här har vi en sportchef och managern är en huvudtränare som har som ansvar att förbättra de spelare han redan har. Jag ska tala med de som är involverade om det är nödvändigt att förstärka truppen, säger Benitez.

Flera tidigare managers i Chelsea har haft problem med ägaren Roman Abramovitjs ledarskap där ryssen gillar att själv ta ansvar för flera värvningar. Benitez menar ändå att han inte är oroad över samarbetet med ägaren och sportchefen Michael Emenalo i Chelsea.

– Det här blir lättare (än i Liverpool). Om du har två chefer som där (Hicks och Gillett) som inte pratar med varandra så är det svårt. Du vill ha en anfallare och en av dem säger ”jag vet inte”. Här har vi en ägare, en sportchef och bra ledare. Det här blir lättare, säger 52-åringen till Telegraph.

Värderas till 510 miljoner

Nu uppges Abramovitj vilja förstärka laget i januari. Enligt London Evening Standard har ryssen storslagna planer på gång med bud på Atlético Madrids Radamel Falcao, Portos James Rodriguez och Napolis Edison Cavani.

Falcao har en utköpsklausul på nästan 470 miljoner kronor, Rodriguez är satt till 383 miljoner och Cavani värderas till 510 miljoner kronor av Napoli, skriver London Evening Standard.

Benitez tror ändå inte att Abramovitj kommer att tvinga spanjoren till specifika taktiska val.

– Informationen jag har fått är att han gillar att se laget spela bra fotboll men att han inte är involverad personligen varje dag. Han säger inte åt managern vad han ska göra.

ARTIKELN HANDLAR OM