– Milan och City vill byta tränare

Berlusconi: De är i pole position

Foto: Scanpix.
Pep Guardiola.
FOTBOLL

Manchester City och Milan vill byta tränare.

Det avslöjar Silvio Berlusconi när Milanägaren nu kommenterar jakten på Pep Guardiola.

– Vi kommer försöka värva honom men det blir svårt, säger Berlusconi enligt Football Italia.

Pep Guardiola är en jagad man. Efter att 41-åringen lämnat Barcelona och tagit ett sabbatsår radar nu intressenterna upp sig.

Brasilien sparkade i går sin förbundskapten Mano Menezes och vill, enligt tidningen Lance, nu ha Guardiola som ersättare.

”City i pole position”

– Det finns bara ett lag i världen som han skulle gå med på att börja träna redan i morgon och det är Brasiliens landslag, säger en källa nära Guardiola till tidningen.

Men även flera klubblag vill ha spanjoren och Milans ägare Silvio Berlusconi bekräftade på lördagen att de är en av dem. Italienaren avslöjar därmed också att nuvarande managern Massimiliano Allegri jobbar på lånad tid i klubben.

– Vi kommer försöka värva Guardiola men det blir svårt, säger Berlusconi enligt Football Italia.

Men inte nog med det. Milans ägare lyckades också avslöja att även Manchester Citys Roberto Mancini är tänkt att ersättas av Citys klubbledning.

– Det är flera engelska klubbar som vill ha Guardiola, speciellt Manchester City. De är också i pole position eftersom deras chefer känner honom väl.

Messi: Skulle göra succé

City har redan Guardiolas gamla bekanta från Barcelona Txiki Begiristain som sportchef och Ferran Soriano som vd. En annan engelsk klubb som också jagar Guardiola är enligt brittisk media Chelsea.

Klubben tillsatte i dagarna Rafa Benitez som ny manager men spanjoren har bara avtal året ut. Därefter ryktas ägaren Roman Abramovitj vilja ha Pep Guardiola.

– Guardiola är en stor coach som känner alla spelare. Jag tror att han skulle vara en fantastisk manager för alla lag, säger Chelseas mittfältare Juan Mata till GQ Magazine.

Även Barcelona-profilen Leo Messi uppmanar klubbarna att anlita Guardiola.

– Han skulle göra succé överallt. För mig är han den bäste coachen i världen och jag har inga tvivel om att han skulle lyckas var han än går. Han kommer gå dit han själv vill och jag önskar honom lycka till.