Chelsea-fansen: Lämna vår klubb

Supportrarnas protest mot Benitez och Abramovitj

1 av 8 | Foto: AP
FOTBOLL

Utbuad, hånad och ombedd att lämna klubben med omedelbar verkan.

Det välkomnandet fick Chelseas nye manager Rafa Benitez av de egna fansen i 0-0-matchen mot Manchester City.

– Min erfarenhet från engelsk fotboll är att jag aldrig förstår vad de sjunger på läktarna ändå, säger spanjoren.

Roman Abramovitj fanns på plats för att studera sitt Chelsea i stormötet hemma med Manchester City. Den första matchen sedan ryssen tog beslutet att sparka Roberto Di Matteo och ersätta italienaren med Rafa Benitez.

Spanjoren är långt ifrån populär i London sedan hans tid i Liverpool 2004-2010, då han också flera gånger uttalade sig kritiskt mot Chelsea. Det har inte fansen glömt.

Hyllade Di Matteo

När speakern ropade upp Benitez namn i högtalarna på Stamford Bridge buade publiken högt. Fansen sjöng också hyllningssånger och höll upp banderoller till Di Matteos ära.

Speakern fick till sist be supportrarna att sluta bua då avlidne legendaren Dave Sexton skulle hyllas. Men när matchen väl kom igång fortsatte proteststormen mot Benitez och ägaren Abramovitj.

– Vi vill inte ha dig här, sjöng fansen som även genom sånger bad 52-åring att lämna klubben omedelbart.

16 minuter in i matchen, det tröjnummer Di Matteo hade som spelare i Chelsea, ställde sig sedan publiken upp och gav den sparkade italienaren en stående ovation.

”Vill ändra deras inställning”

Benitez tog ändå lätt på protesterna.

– Hur många personer behövs det för att göra en banderoll? Kanske en – och två för att hålla upp den, säger spanjoren.

– Min erfarenhet från engelsk fotboll är att jag aldrig förstår vad de sjunger på läktarna ändå. Men jag vill ändra deras inställning. Hur? Genom att jobba hårt, vinna matcher och göra mitt bästa. Om vi börjar vinna kommer de att ställa sig bakom oss.

Matchen slutade 0-0 efter att Fernando Torres skickat den kanske bästa chansen, från ett centralt läge i straffområdet, över. Resultatet innebär att Manchester United behåller serieledningen, en poäng före City och fem före Chelsea som är nere på fjärde plats.

– Jag vet att det handlar om tid. Jag ska försöka göra mitt bästa och fokusera på det, säger Benitez till BBC.

– Det är positivt att få se laget jobba så hårt tillsammans. Men jag är ändå inte helt nöjd. Vi måste bli bättre offensivt och när vi har bollinnehav.

ARTIKELN HANDLAR OM