”Hånade våldsoffer – hyllade Hitler”

Nu riskerar West Ham att straffas

Foto: PA
Under gårdagens möte med Tottenham ska West Hams supportrar ha skanderat nazistiska ramsor. Tränaren Sam Allardyce ville igår inte kommentera händelsen.
FOTBOLL

West Ham riskerar att straffas av FA efter att fansen skämt ut sig.

Enligt The Telegraph skrek huliganer nazistiska ramsor i riktning mot Tottenham.

När Tottenham gästade Rom förra veckan för att möta Lazio i Europa League knivhöggs en Spurs-supporter allvarligt i en antisemitisk attack.

I lördags, när Tottenham besegrade West Ham med 3–1 i Premier League, uppges West Hams supportrar ha skanderat ”Viva Lazio” samt ramsorna ”Kan vi hugga er varje vecka?” och ”Adolf Hitler, han är ute efter er”.

Efter matchen ville inte West Hams manager Sam Allardyce kommentera händelsen, men enligt Telegraph kommer FA, det engelska fotbollsförbundet, undersöka saken närmare.

”Vad ska jag säga?”

– Jag hörde inte vad de skrek. Jag uppfattar inte vad fansen säger eller gör när jag koncentrerar mig på fotbollen. Vad vill du jag ska säga? Om jag inte har hört det kan jag inte fördöma det, säger Sam Allardyce till Telegraph.

På sociala nätverkssidor som Twitter betonar både West Ham-fans och supportrar från Tottenham att det var en liten del av fansen som gjorde sig skyldiga till övertrampet och att andra försökte stoppa dem som skanderade de obscena ramsorna.

– Jag vill se det själv, sedan gör jag en kommentar när jag har lyssnat på vad de har sagt. Jag vill inte vara ett politiskt djur, jag är här för att tala om fotboll, inte vad fansen säger och sjunger, säger Allardyce.

”Vidta starkast åtgärder”

På West Hams hemsida har klubben under måndagen gått ut med ett skriftligt uttalande:

”West Ham United är i kontakt med Tottenham Hotspur för att hjälpa dem med deras utredning angående ett litet antal supportrar som påstås ha skanderat olämpligheter under gårdagens match på White Hart Lane. West Ham United kommer vidta starkast möjliga åtgärder mot de som bevisas vara skyldiga till beteenden som inte tolereras av West Ham United. Under de 46 matcherna förra säsongen hade West Ham United noll gripanden för rasism eller våld, men även om vi är förvånade över att se dagens rapporter i dag, kommer vi att undersöka alla tillgängliga bevis att vidta lämpliga åtgärder”.

Det kan innebära livstids avstängning.