Rodgers tror inte på storköp i januari

Nye tränaren vill bygga om – men får vänta till sommaren

Foto: Getty
FOTBOLL

Liverpool har haft en tung höst i Premier League.

Men fansen kan inte räkna med några stora värvningar i januari.

– Det här året ville klubben balansera ekonomin, säger tränaren Brendan Rodgers.

Liverpool kryssade mot Swansea i helgen (0–0) och ligger på elfte plats i tabellen efter 13 omgångar.

Många är överens om att truppen behöver förstärkningar, men Brendan Rodgers ger inte fansen några förhoppningar inför januarifönstret.

– Vi alla vet att man behöver få in sin typ av spelare innan man kan säga att det är ”sitt lag”. När jag kom till Swansea var det tolv spelare som användes och sex som flyttade. Andra året anlände sju spelare och nio flyttade. När man haft den typen av omsättning kan man se det som ”sitt lag”. Men vi kommer att arbeta med de spelare vi har, säger Rodgers till officiella hemsidan.

Spenderade ifjol

Liverpool lade ut stora pengar på nyförvärv förra sommaren då man värvade bland andra Jordan Henderson, Charlie Adam och Stewart Downing – spelare som inte lyckats på Anfield. Brendan Rodgers sålde Adam vidare till Stoke och kommer att försöka göra sig av med Downing. Men även om han vill få in nya spelare tror han inte att det blir någon större aktivitet under säsongen.

– Jag är inte säker på att det blir i januari om jag ska vara ärlig. Det här året ville klubben balansera ekonomin och se var vi står. Vi kommer att göra en del business i januari för att hjälpa spelarna här, men det är där vi står som klubb för tillfället. Det är något som ägarna litar på att jag ska förändra över tid. Så småningom kommer vi att nå dit.