Chelseafansen: "Be om ursäkt, Benitez"

"Ett erkännande av vad som sagts är en bra början"

Det var inte mycket stöd för Benitez på läktaren
FOTBOLL

Det var ett fientligt välkomnande som väntade Rafael Benitez på Stamford Bridge.

Men Chelseas supporterförening vet hur han kan bygga broar.

Han måste be om ursäkt.

I debuten för sin nya klubb var han allt annat än välkommen. Den före detta Liverpool-tränaren buades ut av klubbens egna supportrar, matchen igenom.

Men nu erbjuder ordföranden för Chelseas supporterförening, Trizia Fiorellino, en idé för att bygga broar. Han menar att Benitez borde be om ursäkt.

Till grund för supportrarnas svårighet för Benitez som tränare ligger de uttalanden Benitez gjorde under sin tid som tränare för Liverpool. Då kritiserade han Chelsea-supportrarnas passion och hävdade att han själv minsann aldrig skulle kunna träna klubben.

– Jag tror att en ursäkt skulle hjälpa. Ett erkännande av vad som sagts är en bra början, säger Fiorellino enligt Espn.

Ett budskap

Han menar att att tidigare Chelsea-tränaren José Mourinho, i klubben vid den tiden, inte skulle bete sig så.

– Han sa att han försökte försvara sin klubb just då men Mourinho var mästare på det och jag tror aldrig att han hånade en annan klubbs supportrar, säger Fiorellino.

Fiorellino är även rädd att utnämningen av Rafael Benitez som tränare är ett budskap från Roma Abramovitj. Ett budskap om att han inte bryr sig om vad supportrarna tycker.

– De lyssnar inte på supportrarna. Jag tycker inte att Chelseas supportrar ska välja manager eller så men det var ganska uppenbart att det fanns två personer som supportrarna inte skulle acceptera, och det var Avram Grant och Rafa Benitez, säger Fiorellino.