RvN hyllar RvP – "Vinner ligan åt dem"

Uniteds förre målspruta gillar nye målsprutan

Foto: BILDBYRÅN
Nuförtiden är det en annan holländare som gör målen på Old Trafford
FOTBOLL

Holländsk skyttekung hyllar annan holländsk skyttekung. Ja, Ruud van Nistelrooy kan inte nog berömma Robin van Persie efter den starka starten i Manchester United.

– Det känns som att han alltid varit här, säger van Nistelrooy enligt The Guardian.

Ruud van Nistelrooy, som själv spelade i klubben mellan 2001 och 2006 och gjorde 150 mål, tror att klubbens nye målspottare vinner Premier League åt Ferguson i år.

– Jag är glad att jag lagt skorna på hyllan så att jag kan njuta av att se Robin spela. Det känns som att han alltid varit här. Kan han fortsätta såhär resten av säsongen kan jag se United vinna ännu en ligatitel, säger van Nistelrooy enligt The Guardian.

Ingen risk

Prislappen på den 29-årige anfallaren som lämnade Arsenal i somras landade till slut på runt 250 miljoner kronor. Han har tidigare även dragits med skador under sin tid i Arsenal, men van Nistelrooy tycker inte att United tagit en risk med värvningen.

– Han har motbevisat de människorna. Jag spelade nära honom i landslaget och jag var övertygad om hans förmåga redan då. Förhoppningsvis kan han bli bättre och bättre. Det är fantastiskt att se honom spela, säger van Nistelrooy.

"Han är överallt"

Medan van Nistelrooy var mer av måltjuv som älskade att dyka upp i straffområdet menar han att att landsman Robin är en helt komplett spelare, som gör mer än bara mål.

– Han passar in i Uniteds spelstil. Han är överallt, involverad i allt spel och i avslutningarna. Det gör honom speciell, säger van Nistelrooy.

Hittills i år har van Persie gjort 11 mål på 17 matcher. I kväll jagar han fler, när Manchester tar emot West Ham hemma på Old Trafford.