Wenger: Nu ska vi öppna plånboken

Fransmannen pratar om två nyförvärv i vinter

Foto: Scanpix.
Arsene Wenger, Arsenal.
FOTBOLL

Sjua i Premier League och tolv poäng efter Manchester United.

Då ska Arsenal agera på transfermarknaden.

– Den här vintern kommer vi att jobba väldigt hårt, säger managern Arsene Wenger till franska Bein Sport enligt Daily Mail.

I somras sålde Arsenals manager Arsene Wenger motvilligt Robin van Persie till rivalen Manchester United och Londonklubben har haft det tufft i starten på Premier League utan den holländska målgöraren.

Efter fjorton omgångar är Arsenal på sjunde plats och har tolv poäng upp till serieledaren Manchester United.

I en intervju med franska Bein Sport, enligt Daily Mail, berättar Wenger att klubben ska öppna plånboken i nästkommande transferfönster.

”Talangen som du drömmer om”

– Den här vintern kommer vi att jobba väldigt hårt eftersom vi har pengar. Det kan hända att vi köper två spelare, men jag kan inte avslöja några namn. Ett lån (Thierry Henry, Red Bulls) är möjligt, men vi försöker att stärka upp truppen långsiktigt först, säger Wenger.

– Henry är talangen som du drömmer om att ha. Han har fantastisk fysik, fantastisk teknik och fantastiskt huvud, allt samlat i en och samma man.

Arsenal uppges jaga Crystal Palaces Wilfried Zaha och Schalkes anfallare Klaas Jan Huntelaar. Enligt Daily Mail har Arsenals före detta assisterande manager, Pat Rice, och chefsscouten Steve Rowley studerat holländaren de senaste veckorna och rapporterat till Wenger.