Utbuad – nu vädjar Benitez till fansen

”De måste förstå att jag gör mitt bästa för att vinna”

FOTBOLL

Två mållösa matcher och utbuad av hemma­fansen.

Nu ber Rafael Benitez Chelseas fans om stöd inför lördagens derby.

– Fansen måste förstå att jag gör mitt bästa, säger Benitez.

Foto: Bildbyrån
Chelsea har inte vunnit på de senaste sex matcherna i Premier League och nästa match är viktig för att de inte ska halka efter i tabellen.

Rafael Benitez var inte omtyckt av Chelseas fans när han skrev på för klubben den 21 november efter sparkade Roberto Di Matteo. Och situationen har inte blivit bättre för den spanska managern efter två 0–0-matcher.

Benitez har blivit utbuad på hemmaplan och inför Chelseas derby mot West Ham på lördagen vädjar Benitez till fansen.

Riskerar halka efter

– Jag försöker att göra mitt bästa från åtta på morgonen till åtta på kvällen, säger den 52- årige managern.

– Fansen måste förstå att jag gör mitt bästa för dem och för att vi ska vinna. Vi måste göra det här tillsammans.

Chelsea har spelat sex matcher utan vinst i Premier League och är i stort behov av tre poäng för att inte halka efter i toppen.

– Managern står bakom laget och om du stöttar managern så är det enklare att nå de målen vi vill. Chelsea är ett topplag och vi måste bevisa att vi är ett topplag på planen också, säger Benitez.

Tufft för Torres

Fernando Torres har haft en tuff tid sedan han kom till Chelsea i januari 2011 och har fått ta emot mycket kritik för sin måltorka. Men Benitez vill att fler spelare ska ta sitt ansvar för att få ordning på målskyttet.

Göra mer mål

– Vi pratar ofta om att anfallare ska göra mer mål, men det handlar om att hela laget måste göra mål för att vi ska kunna vinna, säger managern.

Londonklubben är på tredje plats i Premier League och är sju poäng bakom Manchester United som gästar Reading på lördagen.

ARTIKELN HANDLAR OM